|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
problem tłoczków |
Autor |
Wiadomość |
rynio
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 08-02-2009, 10:53 problem tłoczków
|
|
|
zrobiłem naprawe hamulców tak jak pisaliscie na poscie wyczyszczyłem tłoczki i nasmarowałem wymieniłem płyn na nowy i odpowietrzyłem i nic pedał jest niski słabe hamulce i co ciekawe jeden cylinderek musiałem wkręcac zeby go schować (hodzi o tył)beż odkręcania odpowietrznika a drugi schował się cały przy dociśnięciu, nie musiałem go wkręcać tak jagby pompa puszczała tak myśle teraz przy naciśnięciu pedału słychać tzki szum za kazdym razem jak naciskam pedał,szum słychać od pompy i nie mam pojęcia co zrobić może dać go do mechanika bo nie mam pomysłu. DORADZCIE |
|
|
albert1991
Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 08 Cze 2008 Posty: 1071 Skąd: Kłodawa (konińskie)
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 08-02-2009, 11:11
|
|
|
rynio, bo na tyle masz wkrecane tłoczki bynajmniej ja tak w tipku miałem czyli masz jeden uszkodzony z tego co mi sie wydaje |
_________________ Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 08-02-2009, 11:13
|
|
|
Częstym problemem "wpadającego" w podłogę pedału hamulca jest też uszkodzenie samoregulatora lub jego zapieczenie się.
W czasie zużywania się okładzin samoregulator nie rozpiera się i trzeba coraz dalej wciskać pedał hamulca.
Radzę sprawdzić i skorygować samoregulatory. Dodam jedynie, że te elementy nie są dostępne w handlu. Jeśli już dostępne są jedynie w zestawach z okładzinami i wszystkicmi sprężynkami. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
jacek0772
Pomógł: 1 raz Wiek: 52 Dołączył: 05 Kwi 2008 Posty: 82 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 09-02-2009, 19:48
|
|
|
Miałem ten sam problem-wpadający pedał hamulca.
Naprawa a później wymiana pompy nic nie dała.
Dopiero wymiana bębnów hamulcowych pomogła.(okropnie wydarte były) |
_________________ Trening czyni mistrza |
|
|
|
|
Tomilee
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 14 Sty 2005 Posty: 598 Skąd: Opole
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 10-02-2009, 10:38
|
|
|
Widzę tutaj opis 2 różnych układów hamulcowy - od tarczówki do bębnów - jakie masz kolego hamulce z tyłu? Bo od tego zależy dalsze postępowanie. |
_________________ Tipo 1.8 GT
Fiat Ducato 2,5 D - fura z sianem |
|
|
|
|
rynio
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 30-07-2010, 10:52
|
|
|
witam wczoraj zauważyłem mokro po prawej stronie gazu jak to wszystko rozebrałem to się okazało że w nowej temprze niestety mam wyciek zawór nagrzewniczy puszcza narazie włożyłem stary na silikon a nowy musiałem zamówić http://moto.allegro.pl/it...155_lancia.html niestety |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|