|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tył zaczął nie równo hamować |
Autor |
Wiadomość |
Lasgo07
Pomógł: 7 razy Wiek: 36 Dołączył: 14 Wrz 2008 Posty: 1802 Skąd: Pułtusk
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 27-08-2012, 12:45 Tył zaczął nie równo hamować
|
|
|
Witajcie. Mam pytanko ponieważ coś mi się stało w hamulcach tylnych. Obserwując linki od ręcznego które są pod spodem na takiej blaszce równolegle ułożone do siebie jedna z nich wyprzedza drugą, nie wiem czy tak powinno być ? czy może powinny być równo jedna z drugą ? jak to ustawić? od tego czasu mam słabszy ręczny i wydaje mi się że tył zaczął gorzej hamować pomimo tego że rok temu był naprawiany cały układ hamulcowy z tyłu (szczęki, rozpieraki, cylinderki) Jedyne co nie było wymieniane to bębny. W razie czego czy w bębnie można jakoś ustawić aby szczęki bardziej się rozciągały? |
_________________ FIAT COUPE 2,0 16V 139KM |
|
|
|
|
brynol69
Pomógł: 9 razy Wiek: 36 Dołączył: 22 Sty 2008 Posty: 346 Skąd: Imielin
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 27-08-2012, 13:28
|
|
|
Według mnie to linka hamulcowa zapiekła się. Ta która wydaje się że jest krótsza. Dla świętego spokoju najlepiej wymienić obie, a przy okazji wyczyścić i przesmarować rozpieraki w bębnach. Poprawa murowana |
_________________ Tune Hard Go Pro
Fiat Tipo 1.4 S 5p zielony - dawca dla j/n
Fiat Tipo 1.6 HF Turbo 5p zielony - R.I.P.
Fiat Tipo 1.8 GT LPG 3p czarny - sprzedany
Fiat Tipo 1.8 GT 3p bordowy - :-)
Fiat Tipo 1.6 HF 3p bordowy - drugie wcielenie |
|
|
|
|
Lasgo07
Pomógł: 7 razy Wiek: 36 Dołączył: 14 Wrz 2008 Posty: 1802 Skąd: Pułtusk
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 27-08-2012, 16:09
|
|
|
brynol69, linki mają ledwo ponad rok czasu. Nie możliwe aby się zapiekły. Ale pomysł z przesmarowaniem regulatorów w bębnach niezły. Spróbuję. |
_________________ FIAT COUPE 2,0 16V 139KM |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|