|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
AUTKO SIKA |
Autor |
Wiadomość |
rewit
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 22-06-2006, 21:20 AUTKO SIKA
|
|
|
Wylatuje woda z prawej strony silnika spod koła pasowego tego na samym dole i za holere niewiem jak go ruszyć , leci tylko na wlączonym silniku. Co to koło napędza?? silnik 1.6 z pojedynczym wytryskiem |
_________________ ZAWSZE MOżE BYć GORZEJ |
|
|
|
|
Zbyniu
Pomógł: 1 raz Wiek: 51 Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 294 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 22-06-2006, 21:57
|
|
|
Cześć,
Z tego koła na samym dole (na wale korbowym) to może cieknąć co najwyżej olej. Jeśli t ojest ciecz chłodząca to cieknie z nieco wyżej (i bardziej za silnikiem) położonej pompy wody - pewnie padł uszczelniacz. Jeśli tak to pompa do wymiany.
Pozdr,
Zbyszek |
_________________ Zbyszek - Przyjaciel TTT
Jest Honda Accord 2.0i ES 1997 (162 tys.)
Był FIAT TEMPRA 1.6 i.e S 1995 (sprzedany przy 149 tys.) |
|
|
|
|
rewit
|
Wysłany: 23-06-2006, 08:15
|
|
|
Da sie toto wymienić pod blokiem czy do znachora mus jechać????????????????? jak możecie napiszcie w paru słowach jak to ugryzć i na co uważać |
|
|
|
|
MiKuS
Pomógł: 6 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 612 Skąd: TcZeW
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 24-06-2006, 08:04
|
|
|
Miałem to samo, najpierw mi ciekło troche, ze musiałem dolewać plynu chłodniczego, a pewnego ranka idąc do auta patrze plama jak skur..syn (bo na ziemi plyn nie wsiaka i zostaje plama jak po oleju) i jeszcze sie zalapalem jak leciala koncowka plynu - właśnie z pompy wiec wlalem wody i do bagaznika 4 5L baniaki i w drogę. Pierwszy problem zacznie sie w sklepie jest chyba 30 pomp wody do T/T bedą mierzyli srednice kola, rok i miesiac produkcji, pytania o wyposazenie np. klima, wspomaganie iiii 180 zł (w moim wypadku, a mam golasa) A z wymiana pod blokiem to niebardzo trzeba caly plyn/wode spuścic i potrzebny jest kanał a i tak dojście hu..we Ja sie wkarowałem do znajomego na kanał, i też polecam, bo "znachor" jak to określileś weźmie dużo kasy za trudny dostęp.
P.S Do czasu wymiany pompy często kontroluj poziom płynu chlodniczego pozdro!
:):) |
_________________ Tipo 1.4 Gaźnik |
|
|
|
|
rewit
|
Wysłany: 24-06-2006, 21:55
|
|
|
pompe już wytargałem z autka kupiona nowa 115zl!!! jutro montaż i w poniedzialek |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|