|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Chłodzenie reduktora gazowego |
Autor |
Wiadomość |
mirek
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 09-04-2009, 08:11 Chłodzenie reduktora gazowego
|
|
|
Witam, mam pytanko do klubowiczów, którzy uzywaja instalacji gazowej. Codzi mi mianowicie o kolejność podłączenia przewodów obiegu płynu chłodzącego do reduktora. Po remoncie silnika nie jestem pewny czy dobrze je podłączyłem. Na reduktorze jest wejście IN i wyjście OUT. Jeśli ktoś mógłby mi odpowiedzieć lub może wkleić jakiś obrazek jak wygląda obieg wody byłbym wdzięczny. |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 09-04-2009, 09:30
|
|
|
mirek, skoro masz opisane to w czym problem.A powinno to być podpięte zgodnie z zasadą że ciepło zawsze idzie do góry o zimno na dół,czyli przewód z gorącym płynem podpinasz pod górną końcówkę,a odprowadzenie płynu podpinasz pod dolną końcówkę.Wklej fotke jak to jest u Ciebie i się zobaczy co i jak.
U mnie jest to podłączone pod przewód w kolektorze ssącym i wpięty jest do górnego króćca w parowniku,a powrót jest wpięty do tej czarnej rury pod kolektorami. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
akj3
Pomógł: 26 razy Wiek: 38 Dołączył: 15 Lut 2007 Posty: 1108 Skąd: Orońsko
Województwo: Mazowieckie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 09-04-2009, 17:25
|
|
|
mirek podłączenie przewodów w żadnym wypadku nie gra większej roli (są takie reduktory gdzie obieg wody podłącza się od spodu jeden przy drugim) to raz, dwa obieg płynu chłodzącego jest tam po to żeby ogrzewać reduktor a nie schładzać, trzy jeśli już się upierasz i masz podpięty reduktor pod nagrzewnicę i masz reduktor np. lovato to górny wąż od nagrzewnicy daj na górę a dolny na dół. |
_________________ banda złego |
|
|
|
|
mirek
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 11-04-2009, 11:04
|
|
|
Dzięki, ta informacja mi wystarcza, zaraz sprawdzę jak jest u mnie |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|