Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
pęknięty wąż chłodnica - termostat
Autor Wiadomość
thug83 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 17-04-2007, 08:54   pęknięty wąż chłodnica - termostat

no więc jak już wszystko było ostatnio cacy to jak na złość, wczoraj stanąłem sobie na parkingu i pękł mi wąż gumowy - ten, który idzie od chłodnicy do termostatu :sciana: . Ma ktoś z was może taki wąż na zbyciu, albo wie gdzie to można dostać? w Fiacie nigdzie tego nie mają :doubt: a co myślicie o potraktowaniu tego taśmą samowulkanizującą (pęlnięcie nie jest duże, ma około 1cm)??

Gibson 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 17-04-2007, 14:55   

Zapytaj w jakimś sklepie z częściami do instalacji gazowych, oni mają różne węże i powiedzą gdzie kupić, a na pewno w sklepach z częściami dostaniesz taki przewód.
Co do naprawiania taśmą ... to nie mam pojęcia jak się zachowa podczas nagrzewania, dobrze że już nie ma mrozów ... można spróbować ... ryzyk fizyk

moley 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 17-04-2007, 23:49   

ten wąż kosztuje około 70-90zł a;e na 100% nie jestem pewien. taśma samowulkanizująza to zły pomysł lepiej zastosować opaske gumowo-elastyczną (na stacjach benzynowych sprzedaja) niewiem jaka cena za to cuś ale chyba w granicy 30-60zł .

TEMPRAWG 

Wysłany: 19-04-2007, 20:03   

thug z tego co czytam to chodzi ci o waz bez zadnych rozejsc. czyli podjec na jakis szrot i dobież kawalek przwodu. koszt od 5 do 20 zlotych. a jesli pekniecie nie jest az tak duze to poprostu odetnij ten kawalek i sprobuj dopasowac. ja tak kiedys zrobilem. a jesli chodzi ci o dolny przewod z rozejsciem do zbiornika wyrownawczego jesli jest po lewej stronie auta to mam taki przwod w bardzo dobrym stanie w cenie 20 zlotych plus 8 zl przesylka. jak cos to daj znac
TIPO 2.0 GT 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 93' B/G

Czesci uzywane do TIPO/TEMPRY

tel.0723-121-618
     assistance   Moneta

thug83 

Wysłany: 20-04-2007, 07:47   

no tak zrobiłem, obcialem koniec z dziura i podlaczylem, ale teraz jest ryzyko, ze mi po prostu pier...ie po calosci.

TEMPRAWG 

Wysłany: 20-04-2007, 19:58   

thug u mnie tez tak sie zrobilo i z dopasowanym przewodem jezdzilem rok czasu . nawet w te super upaly. a jesli juz chcesz miec pewnosc to podjec do motoryzacyjnego i kup na metry. da sie dopasowac i bedzie nowy
TIPO 2.0 GT 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 93' B/G

Czesci uzywane do TIPO/TEMPRY

tel.0723-121-618
     assistance   Moneta

thug83 

Wysłany: 21-04-2007, 10:25   

a znasz jakis sklep gdzie taki waz na metry mozna kupic?? moze byc w garwolinie bo ja mam dzialke w wildze i sie tam niedlugo wybieram :D

opti 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 22-04-2007, 14:02   

padl Ci ten waz z nr. 1 z rysunku? jesli bys chcial to moge sprawdzic czy gdzies na hurtowni nie ma u mnie w Debicy i jesli bysmy mieli szczescie i by byl.. to moglbym Ci podeslac go poczta ;)

fotka

thug83 

Wysłany: 22-04-2007, 16:37   

tak to jest ten waz - tylko, ze to nie jest chyba silnik 1.6 od tempry na tym rysunku:). Ale jakbys mial to byloby dobrze, bo na tym skroconym chyba dlugo nie pojezdze

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 22-04-2007, 16:53   

mi jak padł ten gruby górny (nr 1) od chłodnicy (właściwie @#%#$&)!a kuna go w nocy przeżarła, mam nadzieję, że się choć przekręciła po nim)
to wziąłem kawał rurki metalowej o średnicy idento jak wewnętrzna, w zasadzie za darmo dał mi znajomy, wstawiłem w miejsce wyciętego odcinka, dwie metalowe skręcane opaski i już z 2 lata trzyma bez zarzutu; szybko i bezboleśnie;
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

opti 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 22-04-2007, 17:07   

pyknij mi jeszcze numer nadwozia na priv, to sobie dobiore po numerach z epera i jutro lookne czy czasem nie maja.. ;)

** Dodano: 22-04-2007, 18:07 **
unknown napisał/a:
mi jak padł ten gruby górny (nr 1) od chłodnicy (właściwie @#%#$&)!a kuna go w nocy przeżarła, mam nadzieję, że się choć przekręciła po nim)
to wziąłem kawał rurki metalowej o średnicy idento jak wewnętrzna, w zasadzie za darmo dał mi znajomy, wstawiłem w miejsce wyciętego odcinka, dwie metalowe skręcane opaski i już z 2 lata trzyma bez zarzutu; szybko i bezboleśnie;

hehe pomyslowo zalatales ubytek ;)

** Dodano: 23-04-2007, 12:02 **
thug83 napisał/a:
tak to jest ten waz - tylko, ze to nie jest chyba silnik 1.6 od tempry na tym rysunku:). Ale jakbys mial to byloby dobrze, bo na tym skroconym chyba dlugo nie pojezdze

no i zamowiony, ma przyjechac po poludniu.. fotke Ci pykne wieczorem ale po numerkach oryginalu podaje ze to jest ten ;)

Odpowiedz do tematu