|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
co to za ustrojstwo? :) |
Autor |
Wiadomość |
Alan
Pomógł: 1 raz Wiek: 49 Dołączył: 06 Lis 2005 Posty: 636 Skąd: Krapkowice
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 09-12-2005, 00:18 co to za ustrojstwo? :)
|
|
|
mam pytanie o patent ktory jest pod moim siedzeniem co to za ustrojstwo?
|
_________________ Jedna z 9193 sztuk. Wzbudza pełne aprobaty spojrzenia koneserów - u prostaków natomiast, wywołuje głęboką zadumę...
Lancia Kappa SW 2.4 Tds
|
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 09-12-2005, 00:22
|
|
|
temat odnośnie dziwnych ustrojstw pod siedzeniem był już poruszany na forum |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 09-12-2005, 00:34
|
|
|
alan, to jest dodatek od inspektora Gadżeta Jak nacisniesz to otwiera Ci się dach i mozesz sie katapultować
A na poważnie jest to wyłącznik doplywu paliwa. Np. przy kolizji auta powinno to odlaczyc doplyw paliwa. Masz ksiazke od autka? Powinno to tam byc opisane.
Na forum tez byl temat poruszany o tym np. Kliknij |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
Alan
Pomógł: 1 raz Wiek: 49 Dołączył: 06 Lis 2005 Posty: 636 Skąd: Krapkowice
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 09-12-2005, 00:38
|
|
|
ta....mam ksiazke ale ona jest pisana pod inspektora gadzeta i w dodatku po niemiecku a ja po niemiecku znam tylko audi,mercedes,bmw i.....euro ale dzieki za info |
_________________ Jedna z 9193 sztuk. Wzbudza pełne aprobaty spojrzenia koneserów - u prostaków natomiast, wywołuje głęboką zadumę...
Lancia Kappa SW 2.4 Tds
|
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 09-12-2005, 16:55
|
|
|
a właśnie, co do odcięcia.... nie wszystkie temperki chyba mają toto?
ja jakoś się nie doszukałem, choć może nie zwracaem zbytniej uwagi... ale zawsze pod siedzeniem kierowcy na środku tego 'przedziału'/ ścianki? pod tapicerką bardziej czy jest to tak fabrycznie mocno rozbebeszone i jest dostęp jakiś większy?mam 1.6 gaźniczek 05.1993 bodajże, nie stiwerdziem tego dziwa.... może poszukać głebiej a może nie ma ? |
|
|
netsat
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 09-12-2005, 20:34
|
|
|
unknown napisał/a: | a właśnie, co do odcięcia.... nie wszystkie temperki chyba mają toto?
ja jakoś się nie doszukałem, choć może nie zwracaem zbytniej uwagi... ale zawsze pod siedzeniem kierowcy na środku tego 'przedziału'/ ścianki? pod tapicerką bardziej czy jest to tak fabrycznie mocno rozbebeszone i jest dostęp jakiś większy?mam 1.6 gaźniczek 05.1993 bodajże, nie stiwerdziem tego dziwa.... może poszukać głebiej a może nie ma ? |
Silniczki w Tipo/Tempra na gaziorach maja znacznie mniej gadzetow z dziedziny elektroniki w porownaniu z wersjami ie 6V oraz 16V musisz sie wiec pogodzic z faktem ze szereg rzeczy nie bedzie u Ciebie dostepne lub niemozliwe do zastosowania
TTTM
Te Typy Tak Maja.... |
_________________ Tempra 1.6 ie /LPG 1991 rok |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 09-12-2005, 23:29
|
|
|
Zalezy od roku, wyposaznia autka. Ja mam 94 gaznik i nie mam tego. Jacacenty ma 95 rok i ma wtrysk w wcale nie ma duzo elektorniki a ma juz ten bajer.
Predzej wydaje mi sie ze to bylo montowane za doplata i na prosbe kupujacego lub tak jak mowilem w wyzszych wersjach standardowo. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
lordabarth
Pomógł: 33 razy Wiek: 43 Dołączył: 09 Sie 2005 Posty: 582 Skąd: Wolbrom
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 10-12-2005, 01:51
|
|
|
Takiego bajera montuja nie ze wzgledu na wypas jaki posiada tylko przy wtrysku poniewaz pompa paliwa jest elektryczna i podzas wypadku paliwo nadal byloby tloczone.Ten gadget wylacza prad do pompy , a gumowy przycisk jest do resetu.Wiec w gazniku tego nie bedzie. |
_________________ Włoskie samochody są ja Media Markt...nie dla idiotów. |
|
|
|
|
Erewan
Pomógł: 3 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Cze 2005 Posty: 397 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 10-12-2005, 03:15
|
|
|
lordabarth napisał/a: | akiego bajera montuja nie ze wzgledu na wypas jaki posiada tylko przy wtrysku poniewaz pompa paliwa jest elektryczna i podzas wypadku paliwo nadal byloby tloczone.Ten gadget wylacza prad do pompy , a gumowy przycisk jest do resetu.Wiec w gazniku tego nie bedzie. |
Dokładnie, w dodatku od roku 1994 dopiero (po modernizacji)... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|