|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
czy da się naprawić zapłon? |
Autor |
Wiadomość |
bazaa
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 26-07-2007, 08:33 czy da się naprawić zapłon?
|
|
|
Mam następujący problem, ułamał się ząbek metalowy, na foto zaznaczone zielonym.
czy da się w zapłonie wymienić ten element zaznaczony na czerwono? czy trzeba cały aparat zapłonowy?
Moderowany: | Poprawiłęm obrazek |
|
|
|
|
|
Gibson
Pomógł: 1 raz Wiek: 47 Dołączył: 09 Lip 2005 Posty: 276 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 26-07-2007, 08:56
|
|
|
Możesz spróbować przykleić jakimś klejem do metalu (np distal bo można go puźniej obrabiać i polerować) ale trzeba to zrobić dokładnie bo iskra musi być rozdzielona precyzyjnie. W kopułce jest mało miejsca a wszystko jest wymierzone.
Nie mniej jednak nie słyszałem o takiej usterce i nie wiem czy ktokolwiek wymieniał czy naprawiał. |
_________________ Był Tipek 1.6 OHC '92 rok, gaźnik, LPG - Lovato
Jest Astra 1.6, 16V, X16XEL '98 rok, kombi, benzyna |
|
|
|
|
bazaa
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 31-07-2007, 09:40
|
|
|
związałem drucikiem i zespoliłem klejem do metalu (24zł tuba)
niestety autko nie bardzo chciało dobrze pracować, gasł silnik i był bardzo słaby.
Ale wczoraj postanowiłem znów pogrzebać trochę przy zapłonie.
Zdecydowałem się na przestawienie zapłonu, choć mechanik wcześniej go ustawił i stwierdził żeby go już nie ruszać bo to jedyne możliwe ustawienie.
Ale co tam, stwierdziłem że najwyżej wrócę do poprzedniego ustawienia.
No i poluzowałem zapłon, przekręciłem w lewo o jakiś centymetr.
dokręciłem i odpaliłem auto, i co? i bajer, dostał takiego kopa że szok )))
w końcu po wielu mękach naprawiłem autko ))
teraz pozostało pojechać do gazownika w celu regulacji, żeby nie za dużo palił |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|