|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Gasniecie na ssaniu |
Autor |
Wiadomość |
Pele
|
Wysłany: 21-02-2005, 11:33 Gasniecie na ssaniu
|
|
|
Witam
Kolejna trasa i po raz kolejny autko nie zawiodlo w czasie jej trwania
Tym razem wypad w gory (Szklarska-Poreba) w 4 osoby i z naprawde sporym bagazem.
Mimo tego w czasie odpalania rano nie jest dobrze. Zapalam na pelnym ssaiu. Odpala od razu. Po pelnym czasie zmniejszam ssanie do polowy i zaczynaja problemy. Ruszam, po pewnym czasie obroty same spadaja. Wyciagam ssanie na maxa - nie reaguje, dodaje gazu - nie reaguje. Potem silnik gasnie. Odpalam - potem jest raczej dobrze (obroty trzymaja). Gdy silnik troche sie nagrzeje juz nie ma problemow z odpalaniem.
Co to moze byc tego przyczyna?
Dodam jeszcze ze gaznik przed wyjazdem byl czyszczony i regulowany. Mechanik powiedzial ze mam cos nie tak z membrana w gazniku ale koszt naprawy bylby duzy. Czy to moze byc od tego? |
_________________ Fiat Tipo 1.4 FL `93 |
|
|
|
|
GRAFIT
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 719 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 21-02-2005, 11:55
|
|
|
A jak wygląda u ciebie siłownik ssania ta pompka z węzykiem ona jest własnie do ssania!!! i może jest coś nie tak z nią? |
_________________ Była Tempra gaźnik 1.6 jest BMW coupe 318i
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
bob96
Pomógł: 7 razy Wiek: 63 Dołączył: 23 Lis 2004 Posty: 519 Skąd: Jastrzębie Zdrój
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 21-02-2005, 15:04
|
|
|
Wężyki od podciśnienia wszytskie dobre ? niezaciągają fauszywego powietrza ? |
_________________ Cromka 1.9 automat
Marea Weekend 1,8 +BRC sekwencja
Przez 7 latek Tempra 1,6 gażnik + gaz BRC
P.Walker+ Sirio ML145
Uniden 78 elite |
|
|
|
|
Pele
|
Wysłany: 23-02-2005, 10:37
|
|
|
Potem gdy silnik juz sie nagrzeje ze ssaniem nie ma problemow.
Nie bardzo wiem ktory to moze byc przewod. Moze to zdjecie pomoze:
http://acn.waw.pl/pele/silnik1.jpg |
_________________ Fiat Tipo 1.4 FL `93 |
|
|
|
|
GRAFIT
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 719 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 23-02-2005, 12:13
|
|
|
Też dlatego warto oblukać wszystkie ,lubią skruszeć na krućach tuż na końcach,Poza tym wszystkie wtyczki ,zrób wd-40.
JA mam problem bo gaśnie i może to czujnik wału może digi siada ?? Na oko wszystko dobre a nie jest praca silnika satysfakcjonujaca niestety.
Dodam że zapalam na 4 kotły i po chwili się zalewa ,schodzi na 3 nieraz dwa garki.Nagrzany również gaśnie i nie chodzi równo??? |
_________________ Była Tempra gaźnik 1.6 jest BMW coupe 318i
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|