Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
NIE PALI NA BENZYNIE tempra 2.0
Autor Wiadomość
Djmatisss 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 04-09-2007, 19:46   NIE PALI NA BENZYNIE tempra 2.0

Witam...
Miałem wcześniej problem z gazem ale sie uporałem... teraz przed zimą chce zrobić by temperówka chodziła mi na paliwie... Wymieniłem pompkę paliwową, wypłukałem zbiornik, wypłukałm filtr paliwa...no i do tego momentu wszystko fajnie...
ODPALAM i nic... nawet nie załapie. Na gazie odpala mi za 3-cim razem i chodzi dobrze trzyma obroty nie wariuje... paliwo dochodzi na pewno bo az smierdzi jak go chechłam... pomóźcie mi go dopalić na tej benzynie! :) )

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 05-09-2007, 06:18   

zacznij od tego czy to gaźniczek czy wtrysk...

a czy paliwo dochodzi to widać na wężyku dostarczającym go (możesz zdjąć go na moment i wsadzić np do butelki - zobaczysz) bo śmierdzieć może grubo wcześniej przed silnikiem jak np szwankujący elektorzawór PB/LPG nie puszcza PB za to 'wyrzyguje' ją gdzieś z boku, albo masz wężyk jakiś pęknięty albo...

czy dochodzi to już samym wężykiem wchodzącym do silniczka sprawdź w butelce; zapłon zgaduję masz ok skoro na LPG chodzi;

jest to gaźnik czy wtrysk? 2.0 były i te i te
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Djmatisss 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 05-09-2007, 06:51   

WTRYSK...
Tylko gdzie teraz tego wężyka szukać?? od spodu auta wiem tyko do którego miejsca dochodzi... a pod maską już trudniej go zlokalizować... przy wtryskach jest jakich wężyk ale nie jestem pewny czy to ten... Ktoś może zrobiłby fotke i pokazał tak najlepiej :) )

konikks 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 05-09-2007, 09:54   

unknown, 2.0 na gaźniku to chyba jakiś mega rarytas :roll:

tak pytam bo nigdy nie widziałem

Odpowiedz do tematu