Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Padło zasilanie Pb
Autor Wiadomość
misiak 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 15-07-2006, 11:51   Padło zasilanie Pb

Silnik 1.6 DOHC (149C2.046) -punktowy wtrysk GM
Obecnie jeździ bo awaryjnie odpalam na LPG
Na benzynie nie drgnie - przełączony w czasie jazdy gaśnie
Pompa paliwa działa
Filtr paliwa wymieniony
Przewody paliwowe drożne i całe
Wtrysk niby działa
CAŁOŚĆ JAKOŚ NIE CHCE
Poprowadziłem zasilanie z "aka" do pompy- pompuje
Podłączyłem w tym czasie 2 kable do wtrysku i jak mu impulsywnie dam prąd na wtrysk to daje paliwo. W sumie "lał" wtrysk to pomyślałem że może za słabe ciśnienie daje pompa to kupiłem pompę i jestem biedniejszy o stówe... ;(
Nie mam pojęcia co dalej.
Jakieś sugestie 8-[

miszko 

Wysłany: 17-07-2006, 09:45   

Zresetuj komp, sprawdz wszystkie bezpieczniki. Moze gdzies na wyjsciu z centralki LPG zeby przelaczalo na Pb masz cos w kablach nie tak. Moze jakis przerwany?

misiak 

Wysłany: 17-07-2006, 12:11   

byłem przed chwilą u gazownika
zasilanie dochodzi z centralki na wtrysk, albo komp nie daje masy na wtryskiwacz albo wrtyskiwacz nie działa, to drugie odpada bo już sprawdzone więc wina kompa. reset niestety nic nie daje, wymiana na próbe jest niemożliwa bo nikt nie posiada ani takiego sprzętu w okolicy ani na szrotach nie ma takich kompów :sciana:
pizdowo jest, trza auto sprzedać, poddaje się poprostu, szukam jelenia albo fanatyka majsterkowicza...

[ Dodano: 17-07-2006, 12:16 ]
aha, znalazłem kompa z takimi samymi wtyczkami, ale od kadett'a 1.3
jak go podłączyłem to kontrolka wtrysku mi mrugała na włączonym zapłonie ale auto nie odpało
poza tym jak juz jadę na LPG to pomiędzy temp 80 a 85 st zapala się kontrolka wtrysku a potem gaśnie. tak w sumie jak auto było w pełni sparawne więc nie wiem co z tym kompem, niby wporządku a jednak nie

ego 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 17-07-2006, 15:41   

misiak napisał/a:

pizdowo jest, trza auto sprzedać, poddaje się poprostu, szukam jelenia albo fanatyka majsterkowicza...

szybko sie poddajesz :lol: jak sie popsuło to trza sprzedać 8) dobra zasada,ale nowe auta tez sie psuja ;D
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

magi-marcin 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 17-07-2006, 17:52   

misiak napisał/a:
kupiłem pompę i jestem biedniejszy o stówe...

Może ją odkupie? To jest nowa pompa?

misiak 

Wysłany: 18-07-2006, 23:09   

Ze szrotu, ale działa.
Nie będę jednak nic wkręcał. bo na 100% nie wiem czy działa czyli powalcze na dniach z zasilaniem na PB i jak będzie działać to będę pewien że pompa jest oki doki i potem będziemy gadać

magi-marcin 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 19-07-2006, 06:32   

100zł? To ja rezygnuje. Na Allegro 120 nowa kosztuje. Taka jest prawda. sorki ale jak cena bedzie mniejsza to możemy gadac.

Ardian 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 19-07-2006, 08:30   

Sprawdz rezystor i podłączenie masy wtrysku.

unknown 

Wysłany: 15-08-2006, 16:43   

i więcej wytrwałości... ja przy okazji jeżdżąc tu i tam wypytałem całą masę mechaników, gazowników i nawet w autoryzowanych serwisach fiat'a , w tym w Bielsku, gdzie powinni mieć szczególne doświadczenie... nikt mi nic ni pomógł. nikt nie trafił...

aż sam po 2 latach (bo po roku to olałem :) ) przypadkiem kolejny raz odkręciłem elektrozaworek i wydał mi się podejrzany jeszcze raz... no a potem resztę jeszcze raz ruszałem... dziś wszystko działa na PB...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

SPIKEkrn 

Wysłany: 17-08-2006, 17:36   

jaki elektrozaworek?

unknown 

Wysłany: 26-08-2006, 16:04   

w moim przypadku (silnik gaźniczkowy - nie wtrysk!) jak w wielu gaźiczkowych elektrozaworek od wolnych obrotów, wkręcony z boku w gaźnik padł częściowo... przy kłopotach z PB i gaźniku jest to obowiązkowa pozycja na liście do sprawdzenia :D
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu