|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Pompa paliwa |
Autor |
Wiadomość |
rav_18
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 30 Cze 2007 Posty: 62 Skąd: Krosno
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 11-08-2007, 17:48 Pompa paliwa
|
|
|
Witam.Mam problem z Temprówką ,prawdopodobnie uszkodziłem pompe paliwa.Jeździlem na LPG jakieś 3 miesiące,miałem bardzo mało paliwa w baku,dziś zatankowałem benzyne,auto nie chce odpalić ani jechać na paliwie,przypominam ze mam silnik 1.6 na jednopunkcie,wiem ze pompka jest w baku,wyciągałem kiedyś z niego czujnik poziomu paliwa ,ale niewiem gdzie jest ta pompka,czy możliwe jest że jest zapchana,czy są mozliwe jakies inne przyczyny niż zatarcie pompki??bardzo bym prosił o dokładne wyjaśnienie gdzie jest ta pompka,oraz jak sprawdzic jej sprawność(czy podaje paliwo),oraz ile kosztuje nowa,na allegro jest kilka ale ceny są rozbieżne. Z góry dziękuje za odpowiedź
** Dodano: 11-08-2007, 20:05 **
chciałem jeszcze dodać że gdy przekręcam kluczyk to słychać (chyba)pompe,po kilku przekreceniach stacyjki auto z bulem odpali,ale chodzi nierówno,dławi sie,wygląda to tak jakby dostawał za mało paliwa |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
|
Wysłany: 12-08-2007, 07:34
|
|
|
POmyliłeś dział, zgłosiłem już to ktoś pewno przeniesie go tam gdzie powinien być i pomoc zostanie udzielona.
Pompe paliwa masz w baku tam w tym wkładzie co i pływak od poziomu paliwa. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
dziara1987
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 12-08-2007, 15:51
|
|
|
pompke paliwa masz w baku.
nie koniecznie jest popsuta mogła się poprostu zapchać itp...
posłuchaj czy jak przekręcasz kluczyk i jest na zapłonie czy pompka pracuje to słychac i po jakis 15 20 sek się wyłącza tez powinieneś słyszeć.
jesli działa to być może jest sprawka a przyczyna jest w czym innym.
wyczyść pompkę sprawdź filtr itp.
jeśli jednak pompkę masz sprawną filtr itp a masz tanią instalację gazową jest możliwość ze padły ci wtryski od paliwa skoro są nieużywane...
na przyszłość... się nie robi odpalaj na benzynie póżniej na gaz
ps. to ze pompka pracuje nie znaczy do końca że jest dobra może nie dawać dobrego ciśnienia.
a jeśli chcesz kupywać nową na allegro musisz znać model swojej pompki.
** Dodano: 12-08-2007, 16:53 **
sorki nie doczytałem.
to ze dostaje za mało paliwa możesz sprawdzić tak jak pisałem filtry itp ale weź też pod uwagę ze zajechałeś wtryski.
spróbuj jeszcze zresetować komputer może ma jakies błędy.
reset prosta sprawa a może pomóc użyj |
|
|
|
|
rav_18
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 30 Cze 2007 Posty: 62 Skąd: Krosno
|
Wysłany: 12-08-2007, 18:30
|
|
|
dziś spóbuje ten reset,parownik mam Lovato,instalacja była zakładana w 2003r. i kosztowała 1700zł butla 65l,jak przekręcam kluczyk to słychać ze cos pracuje ok 2 s i później słychac cichy stuk,ale jeszcze jak chodził na paliwie(auto było sprawne) to dźwięk był identyczny aa i jeszcze jedno jak autko chodziło na paliwie, to rozruch był dosyć długi(trzeba było chwile pokręcic rozrusznikiem) dzięki za pomoc
** Dodano: 12-08-2007, 20:59 **
Zrobiłem ten reset i zrezygnowany przełączam na paliwo a tu...Tempra chodzi na benzynie ,elegancko i równiutko.Wielki dzięki za dobrą rade,jutro jeszcze wymienie filterek i posprawdzam przewody
jeszcze raz dzięki |
|
|
|
|
Mateuszhg
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 08-10-2007, 15:27
|
|
|
Ja podobnie jezdziłem na gazie i miałem mało paliwa i teraz pompka cały czas mi dosyć głośno buczy. Silnik chyba normalnie chodzi ale strasznie buczy. Co moze być przyczyną ?? |
_________________ Tempra 1.8SW była :-(
CB-Uniden pro 520xl antena lemm at-72
Passat B3 170tysKm 89r
Passat b4 TDI 258tys.Km 95r
Truck
Man TGA |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 08-10-2007, 15:46
|
|
|
To tak nagle zaczeła buczeć, czy stopniowo?
Dolewałeś cos paliwa, albo czasam i jeździłeś na benzynie?
Może poprostu pompka ma już "dosyć" |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Mateuszhg
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 08-10-2007, 18:14
|
|
|
stopniowo zaczynało głośniej buczec. ostatnio dolałem za 50zł paliwa i przestało a teraz znowu buczy chociaz dalej jest to paliwo. no i nie wiem co tu z tym zrobić. dzisiaj probowalem ja wyjac i nie moge bo nie pozwalaja mi przewody co są w zbiorniku. Da się ją zrobić czy trzeba nową ?? |
_________________ Tempra 1.8SW była :-(
CB-Uniden pro 520xl antena lemm at-72
Passat B3 170tysKm 89r
Passat b4 TDI 258tys.Km 95r
Truck
Man TGA |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|