|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Problem z odpalaniem jak jest zimny |
Autor |
Wiadomość |
adamdial
witamy nowego
Wiek: 39 Dołączył: 22 Wrz 2008 Posty: 5 Skąd: Aleksandrów Łódzki
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 31-12-2008, 14:31 Problem z odpalaniem jak jest zimny
|
|
|
Witam
Problem mnie nurtuje, świece wymienione, przewody ok. Samochód jak jest zimny nie odpala na Benzynie - trzeba kilka razy kręcić - 6,7razy, na gazie 3,4 razy trzeba kręcić po 15s. Jak odpali - na początku brak mocy, przez ok 30s. Silnik to 1,4 na gaźniku.
Przy przełączeniu z LPG na Benzyne gaśnie na wolnych obrotach. Potem jak się przekręci odpala - i jedzie normalnie.
Wygląda to tak jakby się paliwo cofało, ale nie wiem za co się zabrać. |
_________________ Tipo 1,4 '93r Benzyna + LPG |
|
|
|
|
Sucre79
Pomógł: 30 razy Wiek: 45 Dołączył: 20 Kwi 2008 Posty: 1051 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 31-12-2008, 14:36
|
|
|
adamdial, dużo tego było. Wiem że łatwiej jest napisać nowy temat ale wystarczy wpisać w szukajce "nie odpala" i już masz pogląd na sprawę. Tu masz przykładowy temat w tej sprawie http://forum.tempra.org/t...ight=nie+odpala |
_________________ Mój Chomik GSM
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|