|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Przepustnica...Krokowy...Polożenia walu...A może jakis inny. |
Autor |
Wiadomość |
Murson
|
Wysłany: 15-07-2005, 09:35 Przepustnica...Krokowy...Polożenia walu...A może jakis inny.
|
|
|
Witam!! Mam pytanie odnośnie tych czujniczków czy moge samemu je w jakis sposób odkrecic i spróbować przeczyścić, czodzi o szarpana prace silnika a tak najczesciej kolo 1700-2000 obr/min zapala sie nawet kontrolka od wtrysku wtedy auto gwaltownie raz szarpnie tak jakby sie zadusilo,. Ostatnio wymieniłem wszystkie filtry(powietrza, paliwa), mechanik sprawdził mi cisnienie paliwa przy wlocie do listwy mialo podad 2 a przy przegazówce dochodzilo do 2 i pół i mówił ze pompa paliwa jest ok, jak bylem na kompie mialem kilka bledów miedzy innymi na krokowym(nigdy nie mam problemów z wolnymi obrotami zawsze 850- no chyba ze przy zapaleniu sie kontrolki schodz mi do 500 ale jak przegazuje tak do 3000 spowrotem wraca na 850, mimo iz kontrolka pali sie az do ponownego wyl i wlaczenia silnika) i na obiegu powrotnym paliwa. Szarpanie najbardziej odczuwalne jest na obrotach okolo 2000 +-500 na trasie leci bez zadnego szarpniecia. POZDRAWIAM Macie jakies propozycje sprawdzenia co jest nie tak dodam ze to wtrysk wielopunktowy GM(odczyt z naklejki na kompie) silnik 159.B9.000 POZDRAWIAM |
_________________ TEMPRA 1,6 m.p.i. 1995 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|