|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
ssanie 1,9 td |
Autor |
Wiadomość |
bruno_wroc
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 19-02-2008, 20:55 ssanie 1,9 td
|
|
|
co robic odpalam rano to silnikiem zuca na lewo i prawo czujnik mam taki z linka ktora idzie od termostatu do pompy wtryskowej , no i do puki sie nie rozgrzeje to pracuje na okolo 600 o brotach!! co robic??? |
_________________ bruno |
|
|
|
|
Wieprz
Pomógł: 23 razy Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 444 Skąd: Kędzierzyn-Koźle
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 19-02-2008, 21:10
|
|
|
Czytałem, że TD ma obroty na jałowym około 1000 obr.
Może masz coś rozregulowane z wolnymi obrotami. |
_________________ Talbot Horizon -> Skoda Felicia -> Fiat Ritmo -> Talbot Horizon -> Fiat Tempra SW Liberty HSD, 1.6 MPI, 90KM 127Nm, Pb/LPG |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 19-02-2008, 21:39
|
|
|
Wieprz napisał/a: | Czytałem, że TD ma obroty na jałowym około 1000 obr.
Może masz coś rozregulowane z wolnymi obrotami. |
Do 980 obr/min ma, natomiast to że telepie nim jak chorym kotem dopóki się nie rozgrzeje to własnie objaw nie działania tego przyśpieszacza z linką. Trzeba to wykręcic i próbować potraktować jakimś oderdzewiaczem ( gotowana coca-cola) i powinno wtedy puscić. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|