|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Wymiana pompy paliwa w Tipo 1.4 |
Autor |
Wiadomość |
tw20
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 20-12-2007, 13:04 Wymiana pompy paliwa w Tipo 1.4
|
|
|
Witam, czy wyjmował już ktoś z was pompe paliwa z tipo 1.4 i.e. , z tego co wiem jest w baku? Musze ją wymienić bo się podobno spaliła ale nigdy wczesniej tego nie robiłem. Tipo mam na gazie i butla jest w kole, czy trzeba demontować zbiornik paliwa żeby ją wyjąć? Jeśli ktoś może mi pomóc to bardzo prosze i z góry dziękuje:)
Pozdrawiam i życzę wesołych świąt!!!
|
|
|
|
|
Artur
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 20-12-2007, 13:49
|
|
|
Witam mam tipo 1.6 ale pompa jest ta sama musisz zwinąć wykładzine w bagażniku i z prawej strony masz zaślepke musisz ją odkręcić i ukaże ci się obudowa pompy z taką wielką nakrętką odkręć najpierw przewody paliwowe póżniej odkręć czujnik poziomu paliwa bo nie wyjmiesz inaczej pompy czujnik przekręca się o 1/2 obrotu i wyciąga nie jest to skomplikowane |
_________________ Tipo 1.6 i.e lpg |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|