Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zimny zapala dusi się paliwem POMOCY !!!
Autor Wiadomość
seba0921 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 24-02-2007, 01:18   Zimny zapala dusi się paliwem POMOCY !!!

Witam mam problem z Temprą 1.6 monowtrysk Jetronik+LPG BRC BLITZ mianowicie po postoju autko zimne zapala i chodzi na mniej wiecej 1500 obrotów lecz gdy trzeba ruszyc po dodaniu gazu oczywiscie na benzynie dusi się lub zalewa śmierdzi benzyną z silnika i z tłumika
szału dostaje powoli po przejsciu na gaz zbiera sie bez problemu lecz na zimnym silniku chciałbym jechac na benie troszke , inny objaw na benie naciepłym silniku powyzej 3000 obrotów tak jagby chciał sie rpzpedzac lecz cos go pohamowuje jak ujme gazu jakby przyśpiesza wówczas .sprawdzone :czujnik w kolektorze na zimno ma 4.5 kohm .czujnik wału 640 ohm .nowe kable WN świeczki .kopułka palec M/M ok .filtry nowe katalizator ok .reset kompa nic nie daje kasa sie kończy pomysłów brak krokowiec drugi tak samo chodzi .PORADZCIE !!!!! aha CPP ma prześwity na ścieżkach moze to jego sprawka ?

dziura.arek 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 24-02-2007, 08:18   

Spróbuj jeszcze rozgrać go do włączenia wentylatora potem odłączyć klemę (reset ok 1 minuty) i znów rozgrzać go do właczenia wentylatora....
     assistance   Moneta

ZielonyTBG 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 24-02-2007, 09:45   Re: Zimny zapala dusi się paliwem POMOCY !!!

seba0921 napisał/a:
aha CPP ma prześwity na ścieżkach moze to jego sprawka ?

Nie no tak to nie może być.Komp nie wie w jakim położeniu jest przepustnica i nie jest w stanie dobrać odpowiedniej mieszanki paliwa i powietrza.Pasowało by go wymienić i po założeniu ustawić.
     assistance   Moneta

wieś 
witamy nowego

Województwo: Opolskie
Wysłany: 24-02-2007, 18:48   

Miałem podobny problem jadąc gdy kończył mi się gaz i chciałem przełączyć na benzyne to musiałem resetować kompa i dalej chodził dobrze.Rownież był problem z zapalaniem na benzynie musiałem za każdym razem resetować kompa.Znalazłem fachowca innego niż ten który mi zakładał gaz i włożył mi w układ przekaznik ktory po wyłączeniu silnika resetuje samoczynnie kompa i teraz nie mam problemu z benzyną koszt był 80 zł

dziura.arek 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 25-02-2007, 09:00   

Qurde dziwne żeczy opowiadasz kolego wieś. Jaki masz wtrysk i jaki silnik. Jeśli monowtrysk to poprostu spartaczyli ci gaziarze robote. Uśmiałem się z tego resetowania kompa.
Oczywiście nie śmieje się z ciebie tylko z mechaników którzy ci robili autko.
To są zwykli kowale a nie elektromechanicy.

Każde odpięcie akumlatora zobowiązywuje do nauczenia silnika od nowa najleprzych parametrów pracy silnika.
Było o tym na forum.

Czyli odpinamy na gorącym silniku a potem grzejemy go do włączenia wentylatora.
Oczywiście jak ktoś tego nie zrobi to też auto będzie jeździć tylko że na zimnum silniku nie będzie mocy.

To co napisałem wyniosłem ze szkolenia na temat monowtrysków Boscha jakie często odbywają się w Krakowie. Polecam. Koszt ok 350PLN.
     assistance   Moneta

seba0921 

Wysłany: 25-02-2007, 16:42   

Bardzo dzięki za pomoc w temacie resetowałem kolejny raz jest lepiej zmieniłem wtrysk jakby lepszy lecz po dłuższym postoju nie obejdzie sie na zimnym silniku bez zalewania szukam teraz CPP moze ktoś wie czy moze byc od Poloneza czy musze szukać jakis konkretny model .
AHA wczoraj znalazłem kabelek wiszący koło akumulatora dynda sobie po skrzynce biegów
własciciel GEBELS poobcinał czujniki klocków chyba ? to taki tuning z jego strony chyba ? :zolta:

Kamitchi 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 08-03-2007, 21:49   

czujnik temperatury? regulator ciśnienia wtrysku?

pzdr.

seba0921 

Wysłany: 05-04-2007, 16:04   

Dzięki za pomoc wszystkim ZWALONY MIAŁEM CPP !!! PIERWSZY OBJAW DZIURA W GAZIE !!! POZDRAWIAM !!!

Odpowiedz do tematu