|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
NIe Pali za Kazdym Razem |
Autor |
Wiadomość |
Michał_DG
witamy nowego
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 25-01-2007, 17:15 NIe Pali za Kazdym Razem
|
|
|
Witam! Mam Taki problem z Temprą 1.6 z 1994r. a Mianowicie Sytuacja jest tak ze raz zakręci rozrucznik a raz nie... bardzo dziwna sytuacja przewaznie zaraz po zgaszeniu auta ciezko jest uruchomić ponownie ,lecz np po odczekaniu np. 1h auto odpala 8x na 10..ehh zna moze ktoś przyczyne? |
|
|
|
|
pypenciusz
Pomógł: 3 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2006 Posty: 15 Skąd: Białogard
|
Wysłany: 26-01-2007, 18:56
|
|
|
Witaj.
Zacznij od sprawdzenia szczotek w rozruszniku.
Napewno są już wytarte i się zawieszają.
Jeśli szczotki są dobre i prawidłowo chodzą w prowadnicach, to trzeba będzie sprawdzić przewód od stacyjki do rozrusznika, oraz samo przejście w stacyjce. Mogą być nadpalone styki. Ale na 80% to bedą szczotki.
Ja śmigam Tipkiem 1.8 z 1993r. To moje drugie Tipo, a czwarty Fiat w kadencji.
Wsześniej miałem 2.0 16V SEDICIVALVOLVE - To dopiero był samolot.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH POSIADACZY FIATÓW !!!!! |
|
|
|
|
BeerfaN
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 150 Skąd: Warszawa Marysin
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 29-01-2007, 18:55
|
|
|
a rozrusznik kręci (słychać buczenie silnika elektrycznego) czy nic? Jak kręci się sam rozrusznik a silnik już nie - sprawdź elektromagnes.
Napisz coś więcej. |
|
|
|
|
Gaszek
Pomógł: 1 raz Wiek: 38 Dołączył: 12 Gru 2006 Posty: 38 Skąd: Kalisz
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 29-01-2007, 19:03
|
|
|
Rozrusznik nie powinien się kręcić, jezeli był by walnięty elektromagnes. On jest odpowiedzialny za załączenie wirnika. Jezeli kręci się a nie zazębia z piastą to raczej bendix lub widełki A tak własciwie to też mysle że to raczej szczotki |
_________________ Uwielbiam piękne samochody i szybkie kobiety |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|