|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
rozrusznik |
Autor |
Wiadomość |
krissi
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 13-03-2011, 16:48 rozrusznik
|
|
|
U mnie usterka wygląda tak. Odpala normalnie po przejechaniu paru kilometów zapala sie kontrolka abs-i jak sie zgasi silnik to powodzenia tylko pych- każda próba uruchomienia z kluczyka wygląda tak że akumulator sie wyładował lub rozrusznik sie zblokował. Waliłem młotkiem po rozruszniku bo może szczotki sie zwiesiły ale to na nic tylko pych. Ale dlaczego kontrolka abs-u może ktoś pomoże? |
|
|
|
|
wladeczek22
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 02 Cze 2010 Posty: 135 Skąd: Mrozy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 13-03-2011, 17:50
|
|
|
wyjmij rozrusznik wyczyść i przesmaruj DELIKATNIE |
|
|
|
|
lynx
Pomógł: 10 razy Wiek: 39 Dołączył: 30 Wrz 2010 Posty: 420 Skąd: Gliwice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 13-03-2011, 18:00
|
|
|
A kontrolka akumulatora ci się świeci na włączonym zapłonie ?? |
|
|
|
|
krissi
|
Wysłany: 13-03-2011, 20:08
|
|
|
Przy właczonym zapłonie tak kontrolka świeci, ale jak juz zapali to gaśnie, co dziwne jak już sie go zapcha i zaskoczy można jechać jakiś kawałek i znow zapala sie abs, po zapchaniu odpala sie i można go zgasić i normalnie sie odpala z kluczyka wk....a mnie to pomóżcie.!!! |
|
|
|
|
lynx
Pomógł: 10 razy Wiek: 39 Dołączył: 30 Wrz 2010 Posty: 420 Skąd: Gliwice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 13-03-2011, 20:31
|
|
|
U mnie jak padał alternator to razem z kontrolką ładowania zapalała się kontrolka abs. Jak padły szczotki alternatora i kontrolka aku nie świeciła na zapłonie, to kontrolka abs zapalała się tylko na 1s i gasła. A podobne problemy z odpalaniem miałem jak aku był już do wymiany. Ja bym zacząl od posprawdzania układu zasilania : napięcie aku, napięcie ładowania, czy lampka od aku się nie poluzowała, albo czy kabelek od wzbudzenia nie przerywa czasami. |
|
|
|
|
krissi
|
Wysłany: 17-03-2011, 07:18
|
|
|
usterka zlokalizowana upalony kabel od altka do baterii od i cala usterka |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|