|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Brak kierunkowskazów, dławienie auta |
Autor |
Wiadomość |
Mrogas
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 06 Wrz 2008 Posty: 143 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 24-09-2013, 21:48 Brak kierunkowskazów, dławienie auta
|
|
|
Witajcie.
Mam duży problem z Tipkiem w sumie nie wiem nawet jak to opisać ale mniej więcej tak:
Rok temu jak byłem za granicą auto używała siostra do momentu aż zaczął gasnąć, kierunkowskazy nie działały itp zostawiła je i jak wróciłem wszystko działało... Do dziś
Sytuacja wygląda następująco auto jest sprawne i jedzie w pewnym momencie kierunkowskazy się tracą nie ma ani prawego ani lewego (awaryjne działają) i jeśli jade na LPG to przy wciskaniu gazu efekt odwrotny od poprawnego czyli im mocniej wcisnę tym bardziej go dławi, jak przełączę na Pb kierunkowskazów dalej nie ma ale auto jedzie. W momencie jak wrzucę kierunek słyszę wyraźne brzęczenie przekaźniki siostra sprawdzała rok temu jak jej sie to działo i było to samo. Najlepsze jest to że te kierunki "same wracają" i mogę przełączyć na LPG i auto jedzie normalnie żadnych strat mocy itp. Instalację LPG wykluczam chyba że coś w elektronice, najbardziej dziwi mnie fakt znikania tych kierunkowskazów. Na dodatek znalazłem taki patent nie powinno tak być wg mnie ale jak zrzucę ten pomarańczowy przycisk awaryjnych wyjmę ten czarny plastik wrzucę awaryjki i wyłączając je zostawię ostatnią miedziany przewodzik w górze po wyjęciu kluczyka dalej jest zapłon a przy włączonym silniku nie gaśnie i blokada kierownicy się nie włącza.
Mam nadzieje że nie zanudziłem oraz że ktoś naświetli mi chociaż gdzie zacząć szukać
P.S
Jeśli zły dział proszę przenieść. |
|
|
pit14
Pomógł: 13 razy Wiek: 56 Dołączył: 15 Maj 2013 Posty: 463 Skąd: Kraśnik
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 25-09-2013, 10:31
|
|
|
Zapewne masa - sprawdź pod akumulatorem jest złącze mas która jest luźna albo urwana |
|
|
|
|
Mrogas
|
Wysłany: 25-09-2013, 18:10
|
|
|
Jutro sprawdzę ale raczej wątpię aby problem był pod maską. Najgorsze jest to że nie dzieje się to cały czas przestanie działać i za chwile samo sie "naprawia" co za tym idzie trudno zlokalizować. |
|
|
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
|
|
|
|
|
Mrogas
|
Wysłany: 26-09-2013, 07:46
|
|
|
KrzychuB, że masa to ja się domyślam tylko boję się że będzie to gdzieś przy bezpiecznikach lub w manetkach. Wgl macie też taki patent na zapłon? Tj przez te awaryjne, bo nie wiem czy tam nie będzie problemu. Zaraz będę szedł sprawdzać |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|