|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Brak obrotomierza i wskaźnika turbo (digital) |
Autor |
Wiadomość |
ASR
witamy nowego
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 11-04-2006, 14:04 Brak obrotomierza i wskaźnika turbo (digital)
|
|
|
Witam.
Auto to Tipo 1,9 TD około roku panieńskiego 89.
Mam problem z digitalem.
A konkretnie.Działo się tak że w momencie załączenia świateł lub otwarcia szyby (elektryka) lub np otwarcia drzwi deska gasła.
Zabrałem się więc do czyszczenia masy pod półka akumulatora. Pomogło :dance: .Deska nie gaśnie i wszystko byłoby ok gdyby nie fakt że straciłem obrotomierz i wskaźnik doładowania turbiny.
Czy może macie szanowni koledzy jakieś pomysły w tym temacie? |
|
|
|
|
kaka
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 29-09-2006, 22:54
|
|
|
Witam,podepne sie pod temata,dzisiaj zakupilem tempre,problem mam z pokazywaniem na esce digital wskaznika turbo,wogole sie nic tam nie pookazuje,co moze byc przyczyna ???? Tempra 1.9 TDi 1992 rok SW deska DIGITAL ???? |
_________________ *kaka*
Renault 19 1994r 1.8 F3P 90 KM LPG LiMiTeD
Tempra Tempra 1.9 TDS Kat SW 92r.
"....czy ciemno czy jasno sunie kaka przez miasto..." |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 29-09-2006, 23:02
|
|
|
kaka, sprawdź wszelkie masy, jak gadaliśmy przez GG, prócz tego kostki i samą deskę możesz wyciągnąć, żaróweczki, kabelki, na niej styki a poza tym bezpieczniki, a w samej desce też już nie wiem ale czy przypadkiem digital ni ma 'swoich' bezpieczników w desce.... |
|
|
matliz
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 03-11-2006, 18:05
|
|
|
kaka napisał/a: | Witam,podepne sie pod temata,dzisiaj zakupilem tempre,problem mam z pokazywaniem na esce digital wskaznika turbo,wogole sie nic tam nie pookazuje,co moze byc przyczyna ???? Tempra 1.9 TDi 1992 rok SW deska DIGITAL ???? |
jaką temperature masz na wskazniku w zimowej porze ? u mnie pokazuje 3 kreski chyba ze wyjade na autostrade i jade szybciej to wtedy skoczy na moment do 4 no i wiadomo jak w jade do miasta to tez rosnie ale na trasie tak do 100 km/h to trzyma sie na 3 kreskach dodam ze termostat jest sprawny. |
_________________ Fiat Tempra 1.9 tds |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|