Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Brak obrotomierza i wskaźnika turbo (digital)
Autor Wiadomość
ASR 
witamy nowego

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 11-04-2006, 14:04   Brak obrotomierza i wskaźnika turbo (digital)

Witam.
Auto to Tipo 1,9 TD około roku panieńskiego 89.
Mam problem z digitalem.
A konkretnie.Działo się tak że w momencie załączenia świateł lub otwarcia szyby (elektryka) lub np otwarcia drzwi deska gasła.
Zabrałem się więc do czyszczenia masy pod półka akumulatora. Pomogło :dance: .Deska nie gaśnie i wszystko byłoby ok gdyby nie fakt że straciłem obrotomierz i wskaźnik doładowania turbiny.
Czy może macie szanowni koledzy jakieś pomysły w tym temacie?

kaka 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 29-09-2006, 22:54   

Witam,podepne sie pod temata,dzisiaj zakupilem tempre,problem mam z pokazywaniem na esce digital wskaznika turbo,wogole sie nic tam nie pookazuje,co moze byc przyczyna ???? Tempra 1.9 TDi 1992 rok SW deska DIGITAL ????

"....czy ciemno czy jasno sunie kaka przez miasto..."

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 29-09-2006, 23:02   

kaka, sprawdź wszelkie masy, jak gadaliśmy przez GG, prócz tego kostki i samą deskę możesz wyciągnąć, żaróweczki, kabelki, na niej styki a poza tym bezpieczniki, a w samej desce też już nie wiem ale czy przypadkiem digital ni ma 'swoich' bezpieczników w desce....
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

matliz 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 03-11-2006, 18:05   

kaka napisał/a:
Witam,podepne sie pod temata,dzisiaj zakupilem tempre,problem mam z pokazywaniem na esce digital wskaznika turbo,wogole sie nic tam nie pookazuje,co moze byc przyczyna ???? Tempra 1.9 TDi 1992 rok SW deska DIGITAL ????

jaką temperature masz na wskazniku w zimowej porze ? u mnie pokazuje 3 kreski chyba ze wyjade na autostrade i jade szybciej to wtedy skoczy na moment do 4 no i wiadomo jak w jade do miasta to tez rosnie ale na trasie tak do 100 km/h to trzyma sie na 3 kreskach dodam ze termostat jest sprawny.

Odpowiedz do tematu