|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Czujnik zużycia klocków |
Autor |
Wiadomość |
Marcin - fiattipo.pl
Pomógł: 4 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Sty 2005 Posty: 1166 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 20-04-2006, 19:41 Czujnik zużycia klocków
|
|
|
Nie mam czegoś takiego tj. do lewego nadkola dochodzi samotny kabelek. Zakładam że na jego końcu powinna znajdować się jakaś wtyczka do podłączenia z kabelkiem idącym od klocka (foto). Można dostać taką wtyczkę poza szrotem? Może ma ktoś taką do odstąpienia? |
_________________ Pozdrawiam
Marcin
Tipo 1.4S '94 LPG (SPRZEDANY)
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl |
|
|
|
|
dziura.arek
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 690 Skąd: Kraków - Zielonki
|
Wysłany: 20-04-2006, 20:16
|
|
|
Poszukaj w TME tam ostatnio widziałem różne wtyki do fiata i innych aut.
PS.
Po zwarciu kabelka do masy powinna zapalić ci się lampka od klocków... |
|
|
|
|
Marcin - fiattipo.pl
|
Wysłany: 20-04-2006, 20:41
|
|
|
TME? |
Marcin
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
tipo.republika.pl |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 20-04-2006, 20:46
|
|
|
Ja ta koncowke juz dawwno temu stracilem. A tak zapali Ci sie taka kontrolka pod czy nad kontrolka od recznego. Prawie taka sama , tylko ze znaczek ( 0 ) ma przerywane te okragle nawiasy - ( ) |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Marcin - fiattipo.pl
|
Wysłany: 20-04-2006, 20:50
|
|
|
miszko napisał/a: | Ja ta koncowke juz dawwno temu stracilem. A tak zapali Ci sie taka kontrolka pod czy nad kontrolka od recznego. Prawie taka sama , tylko ze znaczek ( 0 ) ma przerywane te okragle nawiasy - ( ) |
Wiem Miszko - mam to na desce, ale nie działa i nie będzie póki nie naprawię. |
Marcin
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
tipo.republika.pl |
|
|
|
|
dziura.arek
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 690 Skąd: Kraków - Zielonki
|
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 22-04-2006, 06:41
|
|
|
Cytat: | Wiem Miszko - mam to na desce, ale nie działa |
musi działać; jak do czystej masy tym kabelkiem samym dotykasz to kontrolka od klocków Ci się zapali;
ja też miałem bez wtyczki samotny kabelek schowany ale nie do końca przy nadkolu, wcześniej, a wychodził ze środka komory mniej więcej; rozdzieliłem go na dwie strony (doczepiając drugi przewód, jedną żyłę) i jak kupiłem klocki z czujnikami to po protsu na jedną stronę jeden kabelek, na drugą stronę (drugie koło) drugi doczepiony; działało OK, bez wtyczek i dodatków bo po co |
|
|
Marcin - fiattipo.pl
|
Wysłany: 23-04-2006, 13:44
|
|
|
unknown napisał/a: | bez wtyczek i dodatków bo po co |
polutowałeś to , czy jak? |
Marcin
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
tipo.republika.pl |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 24-04-2006, 15:44
|
|
|
dokładnie bo było szybciej i pewniej a klocków raczej nie zmianiam codziennie; od klocków przewody były wystarczająco długie by gdzieś tylko dociągnąć trochę od tego skrawka przewodu co na środku komory silnika wystawał; szybki lut i taśma izolac. i nic się temu nie działo; |
|
|
parkers
|
Wysłany: 30-04-2006, 11:10 kabelek
|
|
|
Cześć. W majej temperówce oryginalnie kabelek był lutowany z kablem z klocka tak więc obecnie każda wymiana klocków to idę na łatwiznę i poprostu skręcam kabelki i owijam taśmą Scotch. Kontrolka działa po zetknięciu z tarczą czyli z masą. Zaznaczamże mam wersją standart i czujnik jest tylko z lewej strony. |
_________________ Tempra`93 gaźnik+gaz |
|
|
|
|
unknown
|
Wysłany: 30-04-2006, 21:20
|
|
|
to tak jakby ktoś jeszcze nei zaskoczył - u mnie kawałek ucięty (może i fabrycznie ? ) tak sobie wystawał/zwisał schowany, wychodząc gdzieś od środka, spod maski; znaczy się zaraz za szybą, u góry na środeczku jeden brudny wisiał krótki... jak się go do masy zewrze, nawet przez jakiś nieduży opór to zapala się kontrolka;
kabelek był jeden i to krótki; dolutowałem dwa do niego (jako rozglałęzienie + przedłużenie w jednym), jedna żyła/odnoga poszła na lewe koło, druga na prawe, bo w obydwu klockach jakie kupiłem były czujniki...
jeden kabelek dolutowany/skręcony + taśma (co kto lubi, w zasadzie bez znaczenia...) do lewych klocków, drugi do prawych... w ten sposób działa na obie strony zarazem, po prostu zapali się jak tylko zetrze się którykolwiek, nieważne który pierwszy czy jednocześnie... |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|