|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Dzwon wskaznikow |
Autor |
Wiadomość |
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 26-01-2010, 09:10 Dzwon wskaznikow
|
|
|
Siemka. Dzis rano podpialem akumu po ladowaniu, pozniej auto zostalo odpalone po 2 dniach na lince. Dojezdzam do CPN, tankuje. Potem wkladam kluczyk do stacyjki i cos dziwnie tyknelo, to obrocilem klucz jeszcze raz noi juz wogole nie tykalo jak przekracalem(napicie do krokowca) i nagle wskazowki, temp, paliwa wykrecilo w druga strone wtedy wyciaglem kluczyk, patrze a kontrolki od akumu i oleju dalej sie swieca to odpialem klemy i sprobowalem ponownie. I znow to samo sie stalo, ale wkurzylem sie sprobowalem zakrecic - odpalil. Wtedy wlaczylem swiatla - jednoczesnie go zdusilo potem juz pojechal normalnie. Panowie doradzcie bo ja juz powoli trace cierpliwosc do mojego Tipka Co to sie dzieje |
_________________ Mój Scenic https://www.facebook.com/RenaultScenicKrzychuB/
|
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 26-01-2010, 09:58
|
|
|
Takie jaja mogą się dziać, jak są kłopoty z masą. Sprawdź w pierwszej kolejności przewód masowy idący z aku, ale coś mi się widzi, że to będzie problem gdzieś głębiej. |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
KrzychuB
|
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 26-01-2010, 11:20
|
|
|
krzychTIPOspeed, przeczyść masę pod akumulatorem na" podłużnicy " <-- chyba tak się to nazywa
Odkręć i jakimś papierem ściernym przeczyść
** Dodano: 26-01-2010, 11:21 **
jak ją znaleźć ? idź wzdłuż czarnego kabla od aku ... wejdzie na doł i będzie przypięty wraz z innymi. |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
KrzychuB
|
Wysłany: 26-01-2010, 11:22
|
|
|
Czyli tak jak klikalem teraz z klubowiczem Pawcio odemnie z NS, pisal ze zasniedzial przewod i zeby go przeczyscic, bo to czesta przypadlosc ponoc |
|
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 26-01-2010, 20:18
|
|
|
krzychTIPOspeed, tylko jak odkręcisz już przewód masowy na podłużnicy o którym napisał kolega Luczu to przewody które tam dochodzą (cienkie na wsuwki) przerób na oczka.I sprawdź ten gruby przewód czy dobrze jest przykręcony do skrzyni.
Ale mi to wygląda na jakieś lekki zwarcie a nie brak masy,ale mogę się mylić (głośno myślę) |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
KrzychuB
|
Wysłany: 27-01-2010, 19:00
|
|
|
Noi wlasnie wrocilem od elektryka. masa kolo skrzyni byla idealna, ale za to przewod wchodzacy w kleme, byl oberwany, kazalem mu wymienic obie klemy na nowiutkie, noi przeczyscil i wysmarowal kolo skrzyni. poki co jest dobrze takze mam nadzieje ze to bylo to |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|