Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
KOntrolka od klocków hamulcowych
Autor Wiadomość
sosen86 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 26-11-2006, 10:06   KOntrolka od klocków hamulcowych

Witam!!mam takie pytanko czy czujnik od klockow hamulcowych i kontrolka jest podączana standardowo w tipo
SPRZEDAŻ CZĘŚCI DO SAMOCHODÓW
WARSZTAT SAMOCHODOWY :
sklep.automotive@gmail.com
warsztat.automotive@gmail.com
     Moneta

MiKuS 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 26-11-2006, 12:22   

jesli masz wersje standard (S na błotniku) to nie.
Ale zobacz czy masz klocki podłączone, jesli Ci zalezy na tej kontrolce to przy wymianie klockow kup te z kablami (ok. 10-15 zł droższe) i podłacz sobie sam prosto do kontrolki, tylko bedziesz musiał jakąś wtyczke wykombinowac...
Wg mnie szkoda te 15 zł a jeszcze sie okaze że i tak nie dziala...

sosen86 

Wysłany: 26-11-2006, 15:19   

No niestety moj tipolot to typowa "eska" czyli zero wszystkiego:),wg mnie to fajna rzecz taki czujniczek ale jak mysle znowu o rozkrecaniu zegarow to chyba rzeczywiscie nie ma sensu
SPRZEDAŻ CZĘŚCI DO SAMOCHODÓW
WARSZTAT SAMOCHODOWY :
sklep.automotive@gmail.com
warsztat.automotive@gmail.com
     Moneta

unknown 

Wysłany: 26-11-2006, 19:01   

ale po co rozkręcaniu; ja niby Skę chyba mam ale kabel od czujnika i tak dyndał schowany pod masą; fabrycznie; kabelek idący do kontrolki zużycia klockw - poszperaj na forum, było co nieco, bardzo możliwe, że fabrycznie masz gdzieś zwinięty/dynda nieznany kabelek i to to; w miejscach gdzie pod maską wychodzą wiązki kabli od kabiny pasażerów, u mnie to było z lewej strony hmm... powyżej filtra paliwa, porządnie na prawo :D ale z lewej :D części pod maską;
kabelek ten jak zewrzesz do masy to zapala się kontrolka; poszukaj, niby bajer, ale przy dobrych klockach ja dopłacałem czasem kilka zeta tylko, a czujnik dla zapominalskich zawsze się może przydać;
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu