|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
kontrolka turbosprężarki |
Autor |
Wiadomość |
assar
witamy nowego
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 23-02-2009, 20:40 kontrolka turbosprężarki
|
|
|
Zapala mi się kontrolka turbosprężarki przy mocnym dodaniu gazu szczególnie jest to widoczne na 3,4 i 5 biegu, na 1i 2 raczej nie obserwuje. Gdy lekko odejmę gaz gasnie. Moze ktos pomóc co to oznacza i czy to powazna rzecz czy mozna ja ignorować. |
_________________ była:
Tempra 1.6 lpg 1994 220tys.km.
jest:
Lancia Delta 1.9td 1996 180kkm |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 19-03-2009, 08:52
|
|
|
Nie wiem czy nie za późno tu zajrzałem ale kontrolka pali się jeśli sprężarka ładuje za duże ciśnienie. Pytanie czy masz wskaźnik doładowania u siebie, jeśli tak to ile Ci maksymalnie wskazuje. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
assar
witamy nowego
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 13-05-2009, 20:05
|
|
|
nie mam niestety wskazania cisnienia doladowania. tak podejrzewałem że turbo za mocno pompuje, co to może być jakiś zawór upuszczający ciśnienie się zatkał czy co?
samochód jeżdzi dobrze cały czas jest bardzo dynamiczny, a kontrolka sie zaświeca od roku blisko czyli od momentu gdy mam ten samochód. |
_________________ była:
Tempra 1.6 lpg 1994 220tys.km.
jest:
Lancia Delta 1.9td 1996 180kkm |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 17-05-2009, 08:25
|
|
|
assar napisał/a: | co to może być jakiś zawór upuszczający ciśnienie się zatkał czy co? |
Czasami Westgate potrafi się zaciąć, czasem ktoś coś kombinował i pokrecił zmieniając długość sztangi przez co otwiera się za późno. Albo czujnik ześwirował. Najlepiej byłoby podpiac manometr w dolot i zobaczyć ile spręzarka ładuje maks. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|