|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
liczniki Tipo |
Autor |
Wiadomość |
Gilus
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 27-01-2005, 23:30 liczniki Tipo
|
|
|
Witam wszytkich ponownie.
Hmmm... Niedawno dałem sie namówić na zamianę liczników w Tipo. Mam wersję bez obrotomierza, a koniecznie chciałem mieć z obrotkiem. Poradzono mi, że wystarczy zainwestować w odpowiedni zestaw i go poprostu podmienić (tłumaczono mi, że instalacja pod deską rozdzielczą pozwala na taki manewr). Kupiłem więc dzisiaj odpowiedni zestaw liczników, rozebrałem deskę i okazało się, że wtyczki nie pasują! Ręce mi opadły. Nie wiem co dalej robić. Może ktoś już "walczył" z tym tematem i ma jakieś doświadczenia? A może po prostu tego nie da sie zamienić i nalezy dać sobie spokój? Pomóżcie laikowi proszę. |
_________________ Golf 1,6 LPG (już nie ma) |
|
|
|
|
dziura.arek
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 690 Skąd: Kraków - Zielonki
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 28-01-2005, 16:53
|
|
|
Jakiej firmy masz deskę ? BORG czy Vagellia |
|
|
|
|
Gilus
|
Wysłany: 28-01-2005, 23:28
|
|
|
Kurczę, nie wiem, nie mogę juz nawet sprawdzić, bo oddałem te liczniki sprzedawcy. Zwątpiłem, czy to się da w ogóle zrobić. A tak chciałem miec obrotek... Poza tym pozostaje jeszcze kwestia działania pozostałych wskaźników (mam na mysli np. ekonomizer i electronic check) sądzę, że instalacja fabryczna nie jest przygotowana do ich obsługi. No chyba, że się mylę. Wypowiedzcie sie proszę na ten temat. |
|
|
|
|
Pele
|
Wysłany: 03-02-2005, 10:23
|
|
|
Ja jakis czas temu podmienilem deski rozdzielcze. Nie bylo problemow. To znaczy pomogl mi znajomy ale to byla tylko kwestia wpiecia koncowek. Nie trzeba bylo nic zmieniac. Obrotomierz tez dziala bo wczesniej mialem taki na diody i wpiolem po prostu kabelek. |
_________________ Fiat Tipo 1.4 FL `93 |
|
|
|
|
eBarti
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 03 Lut 2005 Posty: 40 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 03-02-2005, 19:00
|
|
|
Cytat: | Ja jakis czas temu podmienilem deski rozdzielcze. Nie bylo problemow. To znaczy pomogl mi znajomy ale to byla tylko kwestia wpiecia koncowek. Nie trzeba bylo nic zmieniac. Obrotomierz tez dziala bo wczesniej mialem taki na diody i wpiolem po prostu kabelek. |
jaka to byla wersja Tipka? 1,4 na gaźniku 93` rok?
Cytat: | Witam wszytkich ponownie.
Hmmm... Niedawno dałem sie namówić na zamianę liczników w Tipo. Mam wersję bez obrotomierza, a koniecznie chciałem mieć z obrotkiem. Poradzono mi, że wystarczy zainwestować w odpowiedni zestaw i go poprostu podmienić (tłumaczono mi, że instalacja pod deską rozdzielczą pozwala na taki manewr). Kupiłem więc dzisiaj odpowiedni zestaw liczników, rozebrałem deskę i okazało się, że wtyczki nie pasują! Ręce mi opadły. Nie wiem co dalej robić. Może ktoś już "walczył" z tym tematem i ma jakieś doświadczenia? A może po prostu tego nie da sie zamienić i nalezy dać sobie spokój? Pomóżcie laikowi proszę. |
ile dałeś za licznik? |
|
|
|
|
Pele
|
Wysłany: 04-02-2005, 09:59
|
|
|
Cytat: |
jaka to byla wersja Tipka? 1,4 na gaźniku 93` rok?
|
Tak. Tipo 1.4 FL '93 rok. Gaznik. |
_________________ Fiat Tipo 1.4 FL `93 |
|
|
|
|
Gilus
|
Wysłany: 04-02-2005, 13:13
|
|
|
Dałem za ten licznik równe 100 zł |
|
|
|
|
dziura.arek
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 690 Skąd: Kraków - Zielonki
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 04-02-2005, 22:06
|
|
|
Ja wymieniałem sobie na DGT i mam pełną rozpiskę kabli.
W razie czego służę radą.
Na PW |
|
|
|
|
Gilus
|
Wysłany: 08-02-2005, 10:06
|
|
|
Wyslij mi proszę w takim razie te rozpiskę na maila. Z góry dziekuję |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|