Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
nie działa kontrolka
Autor Wiadomość
gulixx 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 12-12-2006, 00:01   nie działa kontrolka

pewien czas temu nie wiadomo kiedy ani jak przestała działać mi kontrolka od świateł mijania światła mam włączone ale kontrolka tego nie pokazuje. Jak można to naprawic gdzie szukać problemu

** Dodano: 12-12-2006, 00:02 **
dodam że to samo mam z postojowymi tylko jak właczam długie czy przeciw mgielne to się pali

Pawel_Ostrow 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 12-12-2006, 00:14   

wymiana żaróweczki, rozkręcić wszystko (w sensie deskę rozdzielczą) dostać się od tyłu, wyliczyć w jakim rzędzie i którym miejscu znajduje się owa kontrolka, wyjąć oprawkę przekręcając o ok 90 stopni w lewo i pociągając do siebie, wyjąć z oprawki żaróweczke, iść zakupic taką samą, wsadzic, poskrecać i będzie działać. swoją drogą aż dziwne że tak długo wytrzymała:P pozdrawiam;)

gulixx 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 12-12-2006, 00:17   

dzięki spróbuje sie dostać i wymienić tą żarówke

dzięki za rade

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 12-12-2006, 22:28   

mi się 13 letnia spaliła i właśnie od mijania, inne jeszcze żyją ;D
swoją drogą olałem jakoś z braku czsu a potem już przywykłem ;D
chyb normalne, że od mijania leci pierwsza (najdłużej+najczęściej używana)... jeżdżę bez niej prawie 1,5 roku ;D to jest lenistwo ;D albo brak czasu
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Pawel_Ostrow 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 13-12-2006, 06:38   

Mi wcześniej (z 5 lat temu) poszły ze 2-3, nie pamiętam jakie
niedawno zrobiłem porządek w światełkach przy desce to było już dobrych kilka do wymiany
2 na control checku (w ciemnosciach w ogole go widac nie bylo)
2 od nawiewu (j/w)
2 podświetlające - jedna mniej więcej prędkość a druga stan paliwa
i na pewno od świateł mijania właśnie (właściwie postojowych bo już wtedy się zapala)

teraz świeci wszystko, naprawdę daje to niezły efekt (mówię o digitalu), chyba nigdy mi się ten kosmiczny widok nie znudzi, pomimo tego że auto już ze mną od 10 lat.....

Odpowiedz do tematu