|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
nie działa kontrolka |
Autor |
Wiadomość |
gulixx
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 12-12-2006, 00:01 nie działa kontrolka
|
|
|
pewien czas temu nie wiadomo kiedy ani jak przestała działać mi kontrolka od świateł mijania światła mam włączone ale kontrolka tego nie pokazuje. Jak można to naprawic gdzie szukać problemu
** Dodano: 12-12-2006, 00:02 **
dodam że to samo mam z postojowymi tylko jak właczam długie czy przeciw mgielne to się pali |
|
|
|
|
Pawel_Ostrow
Wiek: 37 Dołączył: 10 Lut 2006 Posty: 57 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 12-12-2006, 00:14
|
|
|
wymiana żaróweczki, rozkręcić wszystko (w sensie deskę rozdzielczą) dostać się od tyłu, wyliczyć w jakim rzędzie i którym miejscu znajduje się owa kontrolka, wyjąć oprawkę przekręcając o ok 90 stopni w lewo i pociągając do siebie, wyjąć z oprawki żaróweczke, iść zakupic taką samą, wsadzic, poskrecać i będzie działać. swoją drogą aż dziwne że tak długo wytrzymała:P pozdrawiam;) |
|
|
|
|
gulixx
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 12-12-2006, 00:17
|
|
|
dzięki spróbuje sie dostać i wymienić tą żarówke
dzięki za rade |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 12-12-2006, 22:28
|
|
|
mi się 13 letnia spaliła i właśnie od mijania, inne jeszcze żyją
swoją drogą olałem jakoś z braku czsu a potem już przywykłem
chyb normalne, że od mijania leci pierwsza (najdłużej+najczęściej używana)... jeżdżę bez niej prawie 1,5 roku to jest lenistwo albo brak czasu |
|
|
Pawel_Ostrow
Wiek: 37 Dołączył: 10 Lut 2006 Posty: 57 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 13-12-2006, 06:38
|
|
|
Mi wcześniej (z 5 lat temu) poszły ze 2-3, nie pamiętam jakie
niedawno zrobiłem porządek w światełkach przy desce to było już dobrych kilka do wymiany
2 na control checku (w ciemnosciach w ogole go widac nie bylo)
2 od nawiewu (j/w)
2 podświetlające - jedna mniej więcej prędkość a druga stan paliwa
i na pewno od świateł mijania właśnie (właściwie postojowych bo już wtedy się zapala)
teraz świeci wszystko, naprawdę daje to niezły efekt (mówię o digitalu), chyba nigdy mi się ten kosmiczny widok nie znudzi, pomimo tego że auto już ze mną od 10 lat..... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|