Nieczytelna deska digital |
Autor |
Wiadomość |
czarek
|
Wysłany: 26-03-2006, 19:27 Nieczytelna deska digital
|
|
|
Mam pytanie do posiadaczy aut z deską digital.
U mnie jest ona prawie nieczytelna,w wielu miejscach jest powycierana.Wygląda na to ,że wszystkie kreski i cyferki są napisane na jakiejś folii lub czymś podobnym.
Czy u Was jest to samo i czy można to naprawić(znaczy nanieść nową folię z napisami)
Byłbym wdzięczny za odpowiedź. |
_________________ Fiat Tempra SW 1.9 TDs |
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 26-03-2006, 19:49
|
|
|
Nie ma żadnej folii z cyferkami, są wyświetlacze ciekłokrystaliczne plus zielony filtr.
Albo nie ma kontaktu między wyświetlaczami a płytką albo wyświetlacze "wylały", ale żeby tak z same z siebie to raczej nie możliwe.
Rozebrać deskę i przeczyścić styki na płytce i powinno pomóc.
Przy rozbieraniu deski bądż delikatny z wyświetlaczami i nie pogub gumek przewodzących między wyświetlaczami a płytką. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
czarek
|
Wysłany: 26-03-2006, 20:13
|
|
|
Dzięki za odpowiedź,ale nie chodzi mi o cyfry np.prędkościomierza a te napisane np.temperatura wody-50IIII90IIII130,obroty silnika-10III20III30 itd.Te napisy są w niektórych miejscach powycierane.Poprzedni właściciel najprawdopodobniej czyścił deskę jakimś detergentem,albo z biegiem czasu to schodzi.
Wyświetlacze są w porządku.Gdy zwiękrzam obroty na skali pojawiają się nowe kreski ale nie wiem ile to jest bo oznaczenie 10-20-30 się wytarło.Prędkościomierz i licznik kilometrów działają bez zarzutów. |
_________________ Fiat Tempra SW 1.9 TDs |
|
|
|
|
slavol
Pomógł: 7 razy Wiek: 54 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 200 Skąd: Chodzież
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 26-03-2006, 20:28
|
|
|
Chyba będziesz miał problem. Te napisy są malowane od spodu plastiku, warstwami ,biała potem czarna. Ktoś coś kombinował, może chciał zmyć i zrezygnował? Pozostaje zakup deski i wymiana, na allegro chodzą od 100zł. |
_________________ Tipo 1.6 ie DGT 92r. Posadzony i utwardzony ;-) |
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 26-03-2006, 20:34
|
|
|
Sorry, źle Cię zrozumiałem
Te cyferki są rzeczywiście pod wyświetlaczami, tylko nie wiem czy one są na folii czy jakoś na stałe naniesione na obudowe. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
picek
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 26-03-2006, 20:35
|
|
|
Może kupić uszkodzoną i przełożyć tło.Niesprawna będzie tańsza. |
_________________ Audi |
|
|
|
|
Kamitchi
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 23 Lis 2004 Posty: 317 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 28-04-2006, 20:43
|
|
|
Fajnie... u mnie w jednym digitalu cyferki byly "wtopione", a w drugim jest zupelnie inaczej, mianowicie sa naniesione farbą na deske - efekt-> w paru miejscach sie powycieraly . Ta z wtopionymi numerkami ma sybol 02, a druga 01.
pzdr. |
_________________ cuoresportivo 2.0 16v |
|
|
|
|
matliz
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 24-07-2006, 17:32 Re: Nieczytelna deska digital
|
|
|
czarek napisał/a: | Mam pytanie do posiadaczy aut z deską digital.
|
Ja znowu mam problem ze wskażnikiem temperatury podczas gdy silnik jest rozgrzany to i tak pokazuje mi temperature, tzn swiecą mi sie tylko 3 kreski, nawet kiedy włancza sie wentylator od chłodnicy to i tak temperatura pokazuje tylko 3 kreski.Mam silnik turdo diesla 90 km.A możesz napisac jak u ciebie chodzi sprzęgło bo u mnie bierze prawie przy samym końcu. |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 24-07-2006, 23:14
|
|
|
Sciągnij kabel z czujnik temperatury silnika i dotknij mase silnika lub pojazdu.Powinno pokazać max temperature na wskażniku.Możesz mieć padnięty ten czujnik temp. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
matliz
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 31-08-2006, 18:51
|
|
|
ZielonyTBG napisał/a: | Sciągnij kabel z czujnik temperatury silnika i dotknij mase silnika lub pojazdu.Powinno pokazać max temperature na wskażniku.Możesz mieć padnięty ten czujnik temp. |
tak wskaznik poakazał max teperature czyli czujnik przy silniku musiał paść.Dzieki za pomoc |
_________________ Fiat Tempra 1.9 tds |
|
|
|
|
prezes765
witamy nowego
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 02-11-2006, 09:15
|
|
|
Witam. Mam problem z deską digital. A mianowicie jak jest zimna to wszystkie wskaźniki mi wariują ( latają). już podłożyłem kawałek plastiku bo myślałem że coś nie łączy przy scalaku, np zimny lut ale jest to samo. teraz to nawet jak autko jest rozgrzane to jadąc licznik pokazuje zero. Proszę o pomoc bo już raz przez to zabrakło mi paliwa bo wskaźnik pokazywał jedną kreskęa w zbiorniku było "ZERO" Proszę o pomoc!!!!! |
_________________ Witam wszystkich. Jestem tu nowy i liczę na pomoc |
|
|
|
|
Pawel_Ostrow
Wiek: 37 Dołączył: 10 Lut 2006 Posty: 57 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 03-11-2006, 21:31
|
|
|
Jeśli chodzi o deske rozdzielczą to u mnie wszystko idealnie i zimą i latem a jak powymieniałem diodki to już w ogóle ameryka... zrobie dziś fotke i pokaże |
|
|
|
|
prezes765
witamy nowego
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 06-11-2006, 00:44
|
|
|
Paweł cieszę sięże u Ciebie jest ok, ale to nie rozwiązuje mojego problemu.
Jeśli może ktoś przesłać jakiś rysunek lub wskazówki co trzeba wymienić lub gdzie np: wstawić kaloryferek to bardzo proszę o podpowiedź |
_________________ Witam wszystkich. Jestem tu nowy i liczę na pomoc |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|