Podswietlanie deski rozdzielczej. |
Autor |
Wiadomość |
atb666
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 12-11-2006, 20:37 Podswietlanie deski rozdzielczej.
|
|
|
Czasami dzieje sie tak ze jak jest kontrolku od swiatel i gdy samochod jest na luzie i lekko skacza mu obrooty to delikatnie prawie niewidocznie ta kontrolka tak miga-drga gdy dodam gazu zaczyna jasniej swiecic.Czasami ale rzadko jest tak ze wszystko jest wporzadku.Pomozcie
POZDRAWIAM |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 12-11-2006, 23:29
|
|
|
musisze deskę otworzyć i styki przeczyścić, masz zaśniedziałe; minimalnie napięcie w instalacji Ci wzrasta jak dodajesz gazu, pomimo regulacji / stablizacji napięcia... (no, chyba, że masz uszkodzony regulator napięcia w alternatorze ) i skacze jak obrot skaczą, a to pomaga w tym, by żaróweczki 'spawały' na zaśniedziałych stykach... to prawdopodobnie to, choć bardziej prawdopodobne mogą też być kostki dochodzące do deski; sprawdź te wszelkie połączenia i masy... poczyść, dociśnij... możliwe, że to tylko to; a jak deskę otworzyć (odchylić) było opisane, nawet na głównej www.tempra.org bodajże... |
|
|
atb666
|
Wysłany: 13-11-2006, 19:52
|
|
|
Dzieki jak zajrze tam do srodka to napisze co i jak mam nadzieje ze pomoze.Ostatnio dwa razy lekko zajarzyla mi sie kontrolka od ladowania podczas jazdy.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
ROMI72
Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 06 Lis 2006 Posty: 204 Skąd: Gryfice
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 15-11-2006, 02:55
|
|
|
U mnie jak mrugały to wymienilem regulator napięcia przy alternatorze i teraz jest oki |
|
|
|
|
atb666
|
Wysłany: 15-11-2006, 04:02
|
|
|
A jak to wyglada i ile mniej wiecej kosztuje ??nie za bardzo znam sie na tych rzeczach dopiero nabieram doswiadczenia.Patrzylem tez do silnika i wychwycilem ze przy 2 swiecach sa przebicia i wymieniam kable byc moze dlatego tak mi to mruga zwlaszcza ze jak samochod zimny to przerywa i gasnie.
THX -> |
|
|
|
|
ROMI72
|
|
|
|
|
atb666
|
Wysłany: 17-11-2006, 18:50
|
|
|
Kupilem przewody janmor i wszystko dziala wporzo jedne byly za 45 ale za krotkie i kupilem za 51 i te pasowaly.Juz jest ok.Dzieki za pomoc.
Dzieki Pozdrawiam |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 17-11-2006, 20:40
|
|
|
to się cieszymy, że się udało rozwiązać.... 'głupie kable' i trochę syfu i potem problemy.. wszystkie problemy z płynnością i obrotami o których chyba pisałeś po różnych tematach zniknęły jak zniknęły te przebicia? |
|
|
atb666
|
Wysłany: 18-11-2006, 04:29
|
|
|
pasuja tylko problem z tym ze na 3 i 4 swiecy jest gdzies przebicie pewnie to wina swiec ale nie jestem pewien mam nadzieje ze kable nie dostana w dupe i sprobuje wymienic swiece choc jak patrzylem to wygladaly dobrze i jeszcze je zapiastowalem.Zalamuje rece.Sprubuje wymienic ten regulator moze to tez jego wina -> |
|
|
|
|
ROMI72
|
Wysłany: 18-11-2006, 13:06
|
|
|
Może ladnie wygladaja ale to nie znaczy że są dobre. Kolega kiedyś kupil nowe swiece i auto nawet nie chcialo zapalić :):) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|