|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Problemy z ładowanie i obrotomierzem |
Autor |
Wiadomość |
Marcin81
|
Wysłany: 06-11-2005, 21:16 Problemy z ładowanie i obrotomierzem
|
|
|
Witam ponownie wszystkich
Mam nastepujacy problem
Dzisiaj po odpaleniu silnika zauwzylem ze pali mi sie kontrolnka ladowania i nie dziala mi obrotomierz, natomiast po dodaniu gazu gasnie i obrotmierz dziala normalnie,chociaz czasami jak obroty spadna po dodaniu gazu sytuacja powtarza sie
Czego to moze byc wina
Jest to w DIESEL`u
POMOCY |
_________________ FIAT TEMPRA SW 1.4 LPG "TAXI" |
|
|
|
|
dziura.arek
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 690 Skąd: Kraków - Zielonki
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 08-11-2005, 19:45
|
|
|
Naciąg pasek klinowy |
|
|
|
|
bolsx
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 24-09-2006, 14:29
|
|
|
mialem podobny problem ,po odpaleniu musialem zwiekszyc obroty do ok 2000 zeby wylaczylo sie ladowanie ,najprawdopodobniej u ciebie jest to samo a mianowicie problem ze wzbudzaniem alternatora musisz wyczyscic wszystkie styki przy alternatorze i mase u mnie jest listwa zaraz kolo akumulatora gdzie miedzy innymi jast podpieta masa obrotomierza i wskaznika poziomu paliwa (jak obrotomierz i wzkaznik bedzie nie dzielal poprawnie to zapewne bedzie to wina tej masy),a jak to nie pomoze to teraz moze to wydac sie troche smieszne ale u mnie pomoglo w liczniku masz zarowki mocy 1,2 w wymien zarowke i daj 2W tylko na miejscu ladowania oczywiscie |
_________________ Tomasz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|