|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Zegary i elektryka -Dziwne |
Autor |
Wiadomość |
DJmik
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 21-01-2007, 01:45 Zegary i elektryka -Dziwne
|
|
|
Witam
Po 1 to nie wiem czy w dobrym dziale dałem post, bo tyle tu tego:)
Tak wiec na desce DIGITAL pokazuje "Prawie" wszystko dobrze..gdyz ilosc paliwa pokazuje na full, licznki kilometrow sie kasuje po zapaleniu auta,zegar sie kazdorazowo ustawia na 0:00, przebija mi kontrolka od akumolatora a jest nowy i nowe klamry;/.., radio nie podswietla mi sie..
No i od paru dni nie swieci mi lampka ....
Poza tym to Moj Dieselek ładnie pyka:) |
_________________ www.DJmik.peugeot205.pl |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 21-01-2007, 02:03
|
|
|
Sprawdz masę w komorze silnika. Poszukaj o tym na forum. A akumulator w jakim stanie masz? |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 21-01-2007, 03:58
|
|
|
no i dokładnie sprawdź ...bezpieczniki;
tak to złącza masy i w ostateczności deski po jej odchyleniu... |
|
|
DJmik
|
Wysłany: 21-01-2007, 11:00
|
|
|
Ja tam troche zielony jestem wiec wiecie. ALe bezpieczniki były sprawdzane, a akumulator jest raczej OK |
|
|
|
|
RadekPoz
|
Wysłany: 22-01-2007, 14:40
|
|
|
Objawy takie jak u mnie- czyli brak masy. Po odkręceniu i oczyszczeniu podłączenia masy (sruba pod akumulatorem) jest (prawie)ok. Teraz zdarza się że na zimnym silniku deska przygasa(trzeba rozjaśniać przyciskiem) albo wyłącza się na chwilę i faktycznie licznik km cofa się o ok. 5km. Muszę posprawdzać jeszcze inne połączenia i wymienić przekaźnik od wtrysku bo może tamto zwarcie powoduje taką "dyskotekę". |
_________________ Pozdr
RadekPoz
było Tempra 1.6 Star Wars(pooooszła) |
|
|
|
|
DJmik
|
Wysłany: 23-01-2007, 22:01
|
|
|
Jutro sprobuje to zrobic... a moglbym kogos prosic o zdjecie tego co mam dokłdnie wyczyscic? |
|
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 23-01-2007, 22:54
|
|
|
Patrz po kablu z klemy minusowej.Przewód ten schodzi pod akumulator i jest przykręcony chyba śrubą na klucz 13 do podłużnicy.Do tego miejsca dochodzą też inne cienkie przewody i tylko część z nich jest przykręcona tą śrubą,a reszta kabli ma wsuwki,które śniedzieją i stwarzają kłopoty.Polecam Ci kupić oczka na kable pod tą śrubkę i założyć je zamiast wsuwek.
A ten gruby kabel masowy idzie dalej i jest przykręcony do skrzyni biegów. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
mike gee
witamy nowego
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 25-01-2007, 17:24
|
|
|
nie dzial mi obrotomierz w tipo 2.0 i zegar tez??co mam zrobic ?jaki bezpiecznik tam idzie lub co innego? |
_________________ grątek |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|