|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Alarm i centralka... |
Autor |
Wiadomość |
pawelF1
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 07-04-2010, 18:47
|
|
|
Masakra jest z tymi pseudofachowcami i paprakami wszystkim bym zabronil robienia cczego kolwiek, tylko patrza mendy jak nabic w butelke klienta. Ja bym za taka fuzzerke zrobil im taki raban ze by im sie juz odechcialo walenia w h**a. Tez kupilem jakis czas temu alarm z cetralnym zammkiem do tipolca na allegro od szumo00 czy jakos tak, ale jestem w pelni zadowolony dziala jak powinien co prawda jest jeden maly szkopol le to nie jest noja wina ani tego szumo00 mianowicie alarm zamyka drzwi normalnie z pilota ale samo alarm uzbraja sie po ok 30 sek. Jest takdlatego ze ten alarm jest przystosowany do nowszysch aut ktore maja opoznienie w lampce np12 sek. Ale to w niczym nie przeszkadza bo kto wie o tym ze alarm sie nie uzbroil od razu dioda miga od razu wiec jest git. a montowal mi go moj kolega ktory zna sie na tym dosc dobrze i jest elegancko i profesjonlnie zrobione |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 07-04-2010, 21:44
|
|
|
pawelF1, poprostu masz alarm sterowany "plusem" a TT maja sterowanie "minusem" |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
Leśniczy
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 07-04-2010, 22:35
|
|
|
pawelF1 napisał/a: | alarm uzbraja sie po ok 30 sek. Jest takdlatego ze ten alarm jest przystosowany do nowszysch aut ktore maja opoznienie w lampce np12 sek. |
powód jest bardzo prosty, alarm nie został poprawnie skonfigurowany. koleś, który to instalował zostawił go na "ustawieniach fabrycznych" na samej centralce znajdują się zworki, którymi się go konfiguruje albo robi się z pilota oraz przycisku "napad" bo zakładam że zamontowali ci przycisk "napad" w aucie ?
egon. napisał/a: |
Jakos sie da, ja w 1,6 tak miałem,. ze centralny działał i z pilota i z kluczyka ale jak to było zrobione to pojecia niemam W Sedici zresztą tez tak było, z tym, ze nie miałem kluczyka od dzwi kierowcy, ale zamykając drzwi pasazera kluczykiem, tez sie zamykał centralny, oraz z pilota tez działał |
mój centralny działa właśnie tak , zamyka i otwiera całe auto z pilota, ewentualnie przekręcenie kluczyka w drzwiach kierowcy lub pasażera również otwiera i zamyka całe auto ( to dlatego że siłowniki centralnego w przednich drzwiach to mastery czyli sterujące całym centralnym ) |
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP |
|
|
|
|
egon
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 5516 Skąd: Pleszew
Województwo: Wielkopolskie
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 08-04-2010, 12:15
|
|
|
tipacz, niekoniecznie, mi alarm tez sie uzbrajał po paru sekundach,a miałem napewno alarm sterowany minusem |
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony
LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa |
|
|
|
|
pawelF1
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 08-04-2010, 14:21
|
|
|
nie pamietam czy jest sterowany plusem czy minusem, aco do ustawienia go pilotem czy przyciskiem napad to raczej tego nie zrobi bo winstrukcji nie ma napisane jak go ustawiac |
|
|
|
|
Keray69
Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 14 Wrz 2009 Posty: 349 Skąd: Ełk
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 08-04-2010, 20:35
|
|
|
U mnie tez tak jest że alarm uzbraja sie po jakiś 30 sek No ale akurat to mi zupełnie nie przeszkadza Faktem jest to, ze lipa trochę, ze jak drzwi nie domknięte, to da znać dopiero po 30 sek No ale mniejsza o to Temat zaczyna trochę odbiegać od tego czego chciałbym się dowiedzieć Naprawdę nikt nie wie czy powodem tego piszczenia bez powodu mogą mieć powiązanie ze sobą:nTe 24 stopnie po każdym przekręceniu kluczyka i te kilku sekundowe rozładowanie akumulatora ? Proszę pomóżcie, bo normalnie zaczyna mnie już dobijać te piszczenie (jeśli ktoś nie wie o co chodzi... Niech przeczyta wcześniejszą moja wypowiedz). |
_________________ TEMPRA 1.6 S.X ie |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 08-04-2010, 21:44
|
|
|
egon., oczywiscie pisze na swoim przykładzie z alarmem Magica, który sterowany jest minusem - oczywiscie wszystko sie da zrobic tylko trzeba na przekaznikach. |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
egon
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 5516 Skąd: Pleszew
Województwo: Wielkopolskie
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 09-04-2010, 15:52
|
|
|
Keray69, jeśli chodzi o samoczynne uruchamiane się alarmu, to jest jeszcze cos takiego jak czułość, może wystarczy go trochę podkręcić, żeby był mniej czuły |
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony
LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa |
|
|
|
|
Keray69
Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 14 Wrz 2009 Posty: 349 Skąd: Ełk
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 09-04-2010, 19:52
|
|
|
egon no ale on by wtedy wył i wył a on tylko tak 3-4 sek... I tak co godzinę potrafi a czasami wcale |
_________________ TEMPRA 1.6 S.X ie |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|