|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
centralny |
Autor |
Wiadomość |
viola
Pomogła: 1 raz Wiek: 52 Dołączyła: 15 Mar 2010 Posty: 12 Skąd: elbląg
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 12-04-2010, 11:25 centralny
|
|
|
Hejka mój centralny oszalał otwierał i zamykał pięknie dwoje drzwi kluczykiem( z bagażnikiem było różnie jak chciał to się załapał),a dziś już tylko otwiera a zamknąć muszę każde osobno oczywiście kluczem co za diabeł dodam że nie posiadam pilota i alarmu i bezpieczniki też ok a no i bagażnik stoi otworem bo klucz nie przekręca ani w jedną ani w drugą stronę może ktoś mi podpowie gdzie szukać przyczyny? z góry dzięki |
|
|
|
|
lazik666
Pomógł: 9 razy Wiek: 37 Dołączył: 13 Mar 2009 Posty: 892 Skąd: Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 14-04-2010, 16:50
|
|
|
Zamek drzwi kierowcy pewnie się posypał |
_________________ “Jeśli rozmawiasz z Bogiem, jesteś religijny. Kiedy Bóg przemawia do ciebie jesteś chory psychicznie.” - House MD
I need more ViCoDiN
był Fiat TIPO 1.4ie LPG
i Tempra AbartH 1.6ie LPG i Bordowa 1.6 |
|
|
|
|
pawel76
Pomógł: 4 razy Wiek: 48 Dołączył: 11 Mar 2008 Posty: 855 Skąd: Tomaszów Mazowiecki
|
Wysłany: 14-04-2010, 17:38
|
|
|
viola, tak jak pisze lazik666, zamek drzwi kierowcy też tak miałem |
_________________ Było Tipo 1.4ie jest Astra 1.4 rocznik 97 od teściowej |
|
|
|
|
viola
|
Wysłany: 14-04-2010, 19:13
|
|
|
dzięki wam za odpowiedz ale to trochę za mało jeśli mieliście ten sam problem co ja to może powiecie coś więcej ,bo ja w tym temacie zielona dziś dwa razy załapał wszystkie 3 zamki zamknął i otworzył a potem znowu to samo a sprawa pilna ze względu na bagażnik tak jak pisałam wcześniej cały czas stoi otworem |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 14-04-2010, 19:35
|
|
|
viola, ja tak miałem, i no, mam dalej. chodzi o pewną metodę zamykania. Bagażnik otwierasz i zamykasz ruszając ,,grzybkiem'' od drzwi pasażera. tzn, grzybek masz opuszczony, podnosisz go i jak tylko usłyszysz, że zamki przeskoczyły, to wciskasz go ponownie do dołu. To taka prowizoryczna sztuczka |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
viola
|
Wysłany: 14-04-2010, 20:14
|
|
|
jelcyn zeszłam specjalnie żeby sprawdzić to co podpowiedziałeś mi i nic z tego nie słychać nawet przeskakiwania zamka |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 14-04-2010, 20:31
|
|
|
viola, z kluczyka też? Słuchaj, nie wiem dokładnie jak to wygląda w tipo, ale, nie masz dostępu bezpośrednio do siłownika? Jak masz, to spróbuj ręcznie go przestawić. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
viola
|
Wysłany: 14-04-2010, 21:59
|
|
|
tak jelcyn z kluczyka też ,jak kręcę od strony kierowcy to słychać jak bagażnik przełacza ,ale nie załapuje i jeszcze coś mi się przypomniało , a mianowicie dziś rano nie chciał otworzyć kluczykiem drzwi od pasażera i otwierał tylko od kierowcy (dlatego też zeszłam od razu po twojej odp)a teraz otwiera z tej i z tej i już całkiem |
|
|
|
|
pawel76
Pomógł: 4 razy Wiek: 48 Dołączył: 11 Mar 2008 Posty: 855 Skąd: Tomaszów Mazowiecki
|
Wysłany: 15-04-2010, 16:34
|
|
|
Jeśli zamek w klapie nie reaguje to raczej trzeba go wymienić.......niestety
U mnie to wyglądało tak (mam centralny): pilotem (kluczykiem) zamykałem wszystkie drzwi (bagażnik też) po jakimś czasie przestał działac zamek (centralka?) w drzwiach kierowcy....skutek taki ,że wogóle nie mogłem zamknąć auta musiałem wymienić cały mechanizm w drzwiach kierowcy |
|
|
|
|
viola
|
Wysłany: 16-04-2010, 07:27
|
|
|
paweł76u mnie wygląda to troszkę inaczej, bo jak otwieram od kierowcy to i otwierają się od pasażera tylko zamknąć to już muszę każde osobno, dziś jak znajdę chwilę to zobaczę ten siłownik i odezwę się dzięki wam poradę |
|
|
|
|
rudaslaska7
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 24 Maj 2009 Posty: 168 Skąd: Ruda Slaska
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 16-04-2010, 15:05
|
|
|
tez mam cos podobnego.
u mnie bylo tak mialem centralke z pilotem wszystko dzialalo oprucz lewych tylnych drzwi bo przerwany kabel.
pozniej ktos mi sie chcial wlamac i od kierowcy klucza nieda sie wsadzic.
pozniej mi sie zepsuł pilot lub czujnik sam nie wiem.
teraz musze otworzyc kluczem od pasazera wejsc i otworzyc grzybek od kierowcy i mi sie z tylu tez otwieraja prawe.zamykam w odwrotnej kolejnosci tzn kierowca,drzwi tylne,i na koncu kluczykiem pasazer.
mysle czy by nie zamowic zestawu od stiviego .... |
|
|
|
|
pawel76
|
Wysłany: 16-04-2010, 18:02
|
|
|
rudaslaska7, spróbuj potraktować zamki WD40 może poprostu sie zacięły
viola, trudny przypadek......przykro ,że niewiele pomogłem |
|
|
|
|
viola
|
Wysłany: 16-04-2010, 23:39
|
|
|
pawel76, nie przejmuj się,liczą sie chęci
rudaslaska7, tak jak mówi pawel76, WD40 może pomóc |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|