|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Co to jest |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: 02-04-2010, 16:08 Co to jest
|
|
|
Panowie, ostatnio wybebeszałem do końca wnętrze tempry i pod fotelem kierowcy znalazłem coś takiego(ZDJĘCIE)! Co to jest, ma jakby przycisk "sensorowy" znaczy że wraca na swoje miejsce. Z góry dziękuje za odpowiedź |
|
|
|
|
polansky
Pomógł: 20 razy Wiek: 38 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1007 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 02-04-2010, 16:36
|
|
|
"Wyłącznik bezwładnościowy", a dokładniej przycisk zerujący do tegoż wyłącznika. |
_________________ Traktuj innych tak, jak byś chciał żeby Ciebie traktowano
|
|
|
|
|
Kaputzin
Pomógł: 6 razy Wiek: 41 Dołączył: 12 Sty 2009 Posty: 157 Skąd: Kobylanka/UK
|
Wysłany: 02-04-2010, 17:17
|
|
|
A to nie jest czasem przycisk odcięcia dopływu paliwa do silnika Coś, że na wypadek nie daj Boże wypadku można odciąć dla bezpieczeństwa dopływ paliwa ... Tak się tylko zastanawiam jak to niby zrobić w niebezpieczeństwie |
_________________ *** Fiat Tempra 1.6 MPI, Benzyna/LPG, '95, 200 000, DGT, zieleń perłowa***
"Gdy opuści mnie granie, miej w opiece mnie Panie" |
|
|
|
|
polansky
|
Wysłany: 02-04-2010, 17:41
|
|
|
Kaputzin napisał/a: | A to nie jest czasem przycisk odcięcia dopływu paliwa do silnika |
Kaputzin, przecie mówię:
Cytat: | "Wyłącznik bezwładnościowy", a dokładniej przycisk zerujący do tegoż wyłącznika. |
|
|
|
|
|
|
Kaputzin
Pomógł: 6 razy Wiek: 41 Dołączył: 12 Sty 2009 Posty: 157 Skąd: Kobylanka/UK
|
Wysłany: 02-04-2010, 18:05
|
|
|
No polansky się nie gniewaj ... "przycisk zerujący wyłącznika bezwładnościowego" jest dla mnie jakoś słabo obrazowe A zawsze byłem przekonany że to odcięcie paliwa ... a że się tak nazywa to nie wiedziałem |
_________________ *** Fiat Tempra 1.6 MPI, Benzyna/LPG, '95, 200 000, DGT, zieleń perłowa***
"Gdy opuści mnie granie, miej w opiece mnie Panie" |
|
|
|
|
polansky
|
Wysłany: 02-04-2010, 18:13
|
|
|
Kaputzin, ale się nie gniewam
Potocznie się na to mówi wył. bezwładnościowy, rozłącza samoczynnie zasilanie silnika paliwem podczas kolizji na zasadzie siły bezwładności (pod wpływem uderzenia), więc nie rozłącza go kierowca Przycisk służy do ponownej "aktywacji" tego wyłącznika (przywrócenia zasilania paliwem silnika). |
|
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 03-04-2010, 08:41
|
|
|
Ok, to chyba nie widzę dla niego innego zastosowania. Dzięki wielkie, w życiu bym na to nie wpadł |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|