|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Cxujniki drzwiowe |
Autor |
Wiadomość |
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 05-11-2005, 13:55 Cxujniki drzwiowe
|
|
|
Hej mam pytanie moze ktos to przerabial :-)
Czy nasze autka maja (+) czy (-) na czujnikach i gdzie wychodza kable od tych czujnikow ? Tak zeby sie mozna bylo pod nie wpiac :-) tak zeby nie demontowac polowy auta, najlepiej jakby bylo to jendo miejsce gdzie schodza sie sygnaly ze wszysktich czujek tylko gdzie to jest ? gdzies przy lampce moze?:>
na forum nie znalaelm takiej informacji :-) |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 05-11-2005, 14:18
|
|
|
Idzie minus (-)
A co do kabli, to pewnie w skrzynce bezpiecznikow sie jakos schodza. Choc ja dokladnie nie wiem, bo nie mam takiej wersji Tempry. (mam tylko z przodu czujniki). |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
MupiK
|
Wysłany: 05-11-2005, 14:31
|
|
|
Tez mam tylko z przodu czujniki :-) zle sie wyraizlem moze...:/
Hmm no tak tlyko gdzie :-) bo kurcze myslalem ze sie dostane bezposrednio do nicha ale nie da rady :/ bo sruby od tych plastikow sa nie do odkrecenia gwinty zniknely a nie bede wiercil i gwintowal na nowo bo to bezsens i teraz szukam tych kabli le he he |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
dziura.arek
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 690 Skąd: Kraków - Zielonki
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 05-11-2005, 18:43
|
|
|
W instalacji przewód czarno fioletowy odpowiada za te pstryczki a jeśli ci chodzi o włączniki odpowiadające za sterowanie CHECK CONTROL to popielato-żółty i popielato zielony w białej czteropinowej wtyczce w górnej części skrzynki bezpieczników |
|
|
|
|
MupiK
|
Wysłany: 06-11-2005, 12:10
|
|
|
Czarno fioletowy powiadasz przy skrzynce bezpiecznikow? musze to sprawdzic ulatwoilo by to w znacznym stopniu sprawe i mniemam ze niema tam nic i dopiero przy otwarciu drzwi pojawia sie masa ?:>
Check control nie mam :-) |
|
|
|
|
dziura.arek
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 690 Skąd: Kraków - Zielonki
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 06-11-2005, 12:57
|
|
|
Tak po otwarciu pojawia się masa. Jak znajdę czas to zapodam skan ze schematem |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|