|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Dedra 1.6ie - kreci nie odpala |
Autor |
Wiadomość |
dawidek9919
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 18-08-2013, 11:53 Dedra 1.6ie - kreci nie odpala
|
|
|
witam mam problem w mojej dederce a mianowicie nie moge jej odpalic ,rozrusznik tylko kreci ,czasem jak by chciało zaskoczyc i nic ,iskra jest paliwo jest byłem wczoraj na komputerze i wykozało "potencjometr przepustnicy scieżka 1/sciezka 2 porównanie nie jest prawidłowe ,a wieczorem juz szlak trafił i nie odpala ,co oznacza ten błąd ?dajcie jakies rady dziekuje ... |
_________________ Dyskusja z właścicielem VW o motoryzacji nie ma sensu, tak jak gra w szachy z gołębiem.
Nieważne jak dobry jestem w szachy, gołąb przewróci figury, nasra na planszę i będzie się puszył jakby wygrał. |
|
|
|
|
pit14
Pomógł: 13 razy Wiek: 56 Dołączył: 15 Maj 2013 Posty: 463 Skąd: Kraśnik
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 18-08-2013, 12:18
|
|
|
jest tak , albo gdzieś po drodze przewód w wiązce się zerwał i na początku łapało a teraz albo wytarta ścieżka lub ślizg w potencjometrze |
|
|
|
|
dawidek9919
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 18-08-2013, 12:24
|
|
|
i czym go przeczyscic??
** Dodano: 18-08-2013, 15:40 **
wymienilem silnik krokowy na stary ,i teraz odpala ale gasnie.... |
_________________ Dyskusja z właścicielem VW o motoryzacji nie ma sensu, tak jak gra w szachy z gołębiem.
Nieważne jak dobry jestem w szachy, gołąb przewróci figury, nasra na planszę i będzie się puszył jakby wygrał. |
|
|
|
|
pit14
Pomógł: 13 razy Wiek: 56 Dołączył: 15 Maj 2013 Posty: 463 Skąd: Kraśnik
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 18-08-2013, 17:18
|
|
|
obrysuj sobie czujnik na przepustnicy jakimś rysikiem i zdejmij go ale przeważnie padają styki - blaszki więc chyba będzie do wymiany
** Dodano: 19-08-2013, 23:07 **
jeśli odpala i gaśnie to chyba nie wina czujnika ale jak go wykazało na kompie to do wymiany |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|