![Tempra Tipo Team Strona Główna](../images/logoforum/logo.jpg) |
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Dziwny problem z elektryka |
Autor |
Wiadomość |
vego21
![.::stały bywalec::.](../templates/subSilver/images/ranks/70.gif)
![](../images/avatars/8180769204f5fc00bcf765.gif)
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 13 Mar 2012 Posty: 452 Skąd: Żyrardów
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 03-06-2012, 14:56
|
|
|
reval666, za tylnie miedziowe przewody hamulcowe zapłaciłem 30zł, ale od razu przy wymianie szykuj się też na te gumowe, ponieważ przy próbie odkręcenia starych się urywają...
** Dodano: 03-06-2012, 16:29 **
Cytat: | No jakoś tak własnie nie lubi chyba mnie bo ciągle coś do zrobienia i sie sypie |
Ja jak wsiadałem do Tipka i gdzieś jechałem, to najpierw go miziałem po kierownicy, a następnie mówiłem czułe słówka Żeby się po drodze nie rozsypał Jakoś te kilkanaście tysi przeżyliśmy |
|
|
|
![](../templates/subSilver/images/spacer.gif) |
Leśniczy
![::1100::](../templates/subSilver/images/ranks/100.gif)
![](../images/avatars/4391492664cdf34102cb80.jpg)
Pomógł: 65 razy Wiek: 40 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 03-06-2012, 16:46
|
|
|
reval666 napisał/a: | znaczy brakuje go z 3cm i jest tylko "profesionalnie" zatkany by nie ciekł ... Chyba ta tempra to nie był dobry wybór |
poprzedni właściciel był złym wyborem do tego samochodu ....
T/T to dobre auta i wdzięczne jeśli są właściwie traktowe.... moje tipo pochłonęło olbrzymie ilości gotówki ale kiedy już wszystko zostało ogarnięte dzielnie znosiło moją ciężką nogę i ogólnie przez jakieś 2 lata psuły się tylko jakieś głupoty... a to siłownik od centralnego, a to silniczek od wycieraczek się spalił, podsufitka trzeszczała i doprowadzała mnie do furii ) takie tam głupoty
** Dodano: 03-06-2012, 17:57 **
nie wspomnę już o jego humorkach .... jednego dnia wyjeżdżam z garażu i od razu słyszę jakieś stukanie i pukanie w zawieszeniu, wyjeżdżam na prostą, czekam aż silnik się zagrzeje i but w podłogę , a tu nic się nie dzieje jakiś taki muł jakby mu się nie chciało, włączam nawiew ... nie działa .....
dzień później wyczyściłem styki od nawiewu i działa.przy okazji odkurzyłem , wyplakowałem wnętrze, umyłem szybki, pochuchałem tu i tam. wyjeżdżam z garażu nic nie stuka nic nie puka, nawet plastiki nie trzeszczą ... wyjeżdżam na prostą but w podłogę a to idzie jak szatan :d
jak mu co jakiś czas nie kupiłem czegoś ( a to nowe dywaniki, pokrowce , wycieraczki czy chociaż nowy zapach ) to też strzelał z focha |
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP |
|
|
|
kaminkrz
![.::stały bywalec::.](../templates/subSilver/images/ranks/70.gif)
Pomógł: 10 razy Wiek: 47 Dołączył: 11 Sie 2010 Posty: 547 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 03-06-2012, 17:29
|
|
|
Leśniczy napisał/a: | T/T to dobre auta i wdzięczne jeśli są właściwie traktowe |
Swiete słowa - o temprę dbałem i odwdzięczała się bezawaryjną jazdą.
Leśniczy napisał/a: | nie wspomnę już o jego humorkach |
Z tym też się zgodzę w stu procentach - jednego dnia niby jakieś tam niedomagania, które samoistnie znikały nastepnego. |
_________________ Zapraszam na forum:
http://forum-laptopy.info.pl/index.php |
|
|
|
m.m1981
![.::bardzo częsty bywalec::.](../templates/subSilver/images/ranks/50.gif)
Pomógł: 4 razy Wiek: 43 Dołączył: 09 Gru 2009 Posty: 234 Skąd: gorka jaklinska
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 03-06-2012, 19:27
|
|
|
zgadza sie panowie o te auta trzeba dbac (zona sie smieje ze bardziej dbam o lancie niz o nią...co ja jej poradze jak nie umie zrozumiec ze trzeba sie dzielic lancia ma mnie wdzien a zona w nocy i wszyscy powinni byc zadowoleni) |
_________________ były
dwa maluchy 125p polonez renault 25 tipo 1.4:(((
jest
JEST LANCIA DELTA )) juz zyje jeszcze nie w jednym kolorze ale zyje i ma sie nie zle
pojawił się MERCEDES C200 |
|
|
|
Jelcyn
![.::Moderator::.](../templates/subSilver/images/ranks/moderator02.gif)
![](../images/avatars/1787359563500c01e609a05.jpg)
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 03-06-2012, 20:00
|
|
|
m.m1981 napisał/a: | o te auta trzeba dbac |
o te? O każde panowie, o każde. Nawet najbardziej niezawodne z natury auto będzie się psuło jak maluch jeśli nikt nie będzie o nie dbał. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
m.m1981
Pomógł: 4 razy Wiek: 43 Dołączył: 09 Gru 2009 Posty: 234 Skąd: gorka jaklinska
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 03-06-2012, 20:25
|
|
|
Jelcyn, Jelcyn,
masz racje ale wiesz ludziom sie wydaje ze jak ma niemieckie albo japonskie to nawet oleju nie musi wymieniac (nie mowie ze wszystkim ale znam takich paru i jak ja dopieszczam moja delte to zaraz smichy chichy ze znow sie zepsula ) |
_________________ były
dwa maluchy 125p polonez renault 25 tipo 1.4:(((
jest
JEST LANCIA DELTA )) juz zyje jeszcze nie w jednym kolorze ale zyje i ma sie nie zle
pojawił się MERCEDES C200 |
|
|
|
maxi
![.::guru::.](../templates/subSilver/images/ranks/80.gif)
![](../images/avatars/14983952874e20a91963756.jpg)
Pomógł: 9 razy Wiek: 36 Dołączył: 25 Wrz 2010 Posty: 619 Skąd: Wałbrzych
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 03-06-2012, 21:29
|
|
|
Do Tipka/Tempry trzeba podchodzić z sercem Bo co tu dużo mówić, to autka z duszą. Czasami dla żartów, mówię znajomym, którzy nie są w temacie, iż te autka są jak ludzie. Żyją, miewają złe dni oraz zapadają na nagłe dolegliwości |
_________________ Currently in the garage:
FIAT TIPO 1.4i.e DGT 70 HP
RENAULT THALIA 1.4i RN 75 HP ( 81 milage diagnostic process )
Części do Tipo 1.4 i.e DGT :
http://forum.tempra.org/t...sci-vt24251.htm |
|
|
|
reval666
![](../images/avatars/197492394351bb45f0344e9.jpg)
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 15-06-2012, 20:37
|
|
|
Po wymianie regulatora problemy sie uspokoiły lecz jak mi Dziś Młody wysłął podnośnik szyb chciałem go wymienic i ... dalej to samo nie chodzi i zauważyłem że do siłownika ciągle dochodzi 12v na zamykanie. Odłączyłem obie strony przełączników bo myslalem ze robi zwarcie i ... dalej to samo. Gdzie szukać dalej winnego? |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|