|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Elektryczne szyby TIPO |
Autor |
Wiadomość |
adik22
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 31-12-2007, 12:30 Elektryczne szyby TIPO
|
|
|
Witam, jak wiadomo jest zima pewnego dnia jadę sobie moim tipolotem lekko uchyliłem szybkę jadę dalej a tu nagle szyba się sama opuściła do samego końca i wcale nie można jej podnieść zimno w samochodzie wieje i nic a ona na dole. Wywaliłem bezpiecznik chwilkę poczekałem włożyłem go ponownie da radę góry ją podnieść i tak narazie jeżdżę beż el. szybek. na postoju też tak miałem już wysiadam z samochodu chcę go zamknąć a tu szyba w dół , jak opadnie na dół to słychać takie cykanie. Problem ten dotyczy tylko drzwi od kierowcy. Może ktoś się spotkał z takim problemem |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 06-01-2008, 00:29
|
|
|
Ja obstawiam coś takiego: gdzieś Ci kable zwierają w instalce po Twojej stronie (pierwsze to bym szukał na łączeniu drzwi z budą w tej gumie, czy przycięte się nie smażą) i jak dojdzie do zwarcia to przekaźnik durnieje i np. dlatego otworzył szybę i nie zmykał bo zwarcie powodowało to, że do przekaźnika dochodził sygnał, że Ty ciągle tą szybę otwierasz (tzn. trzymasz przycisk otwierania). Jeżeli słychać pykanie do znaczy, że do przekaźnika idzie impuls - w tym wypadku jeżeli piszesz, że szyba poszła w dół to akurat chodzi o otwieranie. Możesz jeszcze sprawdzić przełącznik w drzwiach, czy styka, potrząść nim przy włączonym zasilaniu i jak nie będzie świrował to sprawdzaj przewody. Może koło skrzynki bezpieczników jest jakiś zgrzyt, a to, że wyjąłeś bezpiecznik nie ma nic do rzeczy, tylko po prostu ruszyłeś skrzynką, więc i wszystkimi kablami.Powodzenia w szukaniu |
|
|
adik22
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 20-01-2008, 15:26
|
|
|
He he zrobione okazało się,że winę ponosi sklejający się przekażnik, wyczyszczony płytka jeszcze raz przelutowana bo troszkę zielona była i jest ok przy okazji wymieniłem podświetlenie przycisków na czerwony za pomocą diód led smd. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|