|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
kolejny problem z elektyką szyb :) |
Autor |
Wiadomość |
ssimonn
witamy nowego
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 07-06-2010, 21:12 kolejny problem z elektyką szyb :)
|
|
|
witam niewicie co to moze byc mianowicie szyby w temprze otwieraja sie np po przekreceniu kluczyka. po otwarciu drzwi jak np nic si enie robi potrafia sie zamknac i inne mial ktos cos takiego ? w bezpiecznikach mam sucho brak wody co to moze byc |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 07-06-2010, 21:22
|
|
|
ssimonn, proszę, zacznij używać interpunkcji, oraz pisz ostrożniej, bo nic nie rozumiem z tego co napisałeś. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
lorgbow
Pomógł: 9 razy Wiek: 35 Dołączył: 09 Lut 2008 Posty: 309 Skąd: Krosno Odrzańskie
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 07-06-2010, 22:26
|
|
|
Wygląda na to że masz zwarcie gdzieś, na początek spróbuj odpiąć przyciski w drzwiach kierowcy
EDIT:
Zgadzam się z kolegą wyżej, używanie przecinków znacznie ułatwiłoby zrozumienie tekstu |
_________________ Była:
Tempra 1.6+LPG '90 | Tempra 2.0 '91 | Lancia Delta II 1.6 '94 | Ford Mondeo '98 1.8 zetec | Ford Fiesta '96 1.25 zetec | Lancia Dedra 2.0 8vT | Opel Corsa B 1.0 '99
Jest:
Kia Picanto 1.0+LPG '05 |
|
|
|
|
Leśniczy
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 07-06-2010, 22:50
|
|
|
ssimonn, ogólnie twój post jest "lekko" nie zrozumiały
ale jeśli masz na myśli że przy otwartych drzwiach coś szwankuje zamykanie i otwieranie szyb . to zainteresuj się tym czujnikiem na dole drzwi . bo jeśli on szwankuje tzn kiedy otworzysz drzwi nie zapala się podświetlanie kabiny to również sterowanie szybami będzie szwankowało ... wyjmij te czujniki wyczyść i daj znać jak poszło |
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP |
|
|
|
|
ssimonn
witamy nowego
|
Wysłany: 08-06-2010, 11:22
|
|
|
ok juz wsyztsko wiem w bezpiecznikach wody nie bylo ale w sterowniku od szyb tam nad bezpiecznikami . a chodzilo mi o to ze np : przekręcam kluczyk - otwiera sie lewa szyba. siedze bezczynnie w aucie rusze klamka i zamyka sie szyba takie jakies zwarcia tam byly ale juz zamowilem sobioe ten sterownik z all. dzieki i pozdrawiam |
|
|
|
|
Luqas
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 09-06-2010, 15:55
|
|
|
miałem to samo tylko u mnie skonczyło sie na zwarciu i przepaleniu jednej diody. sterownik cały czas podawał -15V. Wymieniłem ta diode i wszytko śmiga jak należy. Ale moje pytanie brzmi skąd tam woda? |
|
|
|
|
egon
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 5516 Skąd: Pleszew
Województwo: Wielkopolskie
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 09-06-2010, 18:24
|
|
|
Cytat: | Ale moje pytanie brzmi skąd tam woda? |
No i o to tez w tym wszystkim chodzi, kolega ssimonn, tez powinien sie tym zając, ponieważ za jakiś czas "nowy" sterownik też może zamoknąć Wg. mnie jest to wina uszczelki przedniej szyby, po prostu nie trzyma i jak leje deszcz to przepuszcza wódę Miałem to samo w 1,6 tyle, ze od strony pasazera |
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony
LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa |
|
|
|
|
ssimonn
witamy nowego
|
Wysłany: 10-06-2010, 21:00
|
|
|
noo szyba byla wymieniana z 2 lata temu to moze cos z uszczelka a powiedzcie mi bo mialem bialy sterownik z 3 wtyczkami ( na szyby) i 2 wtyczki zasilania) zamowilem sobie z allegro tez taki tyle ze dostalem na 2 wtyczki( na szyby) + 2 zasilania i nie wiem jak to podpiąć nie wie ktos moze ;p ? ze starego do nowego 3 wtyczki mi sie zgadzaja i sa rozne kolory kabli |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|