|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
lampka oświetlenia wnętrza |
Autor |
Wiadomość |
sivo
Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 113 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 12-05-2008, 12:56 lampka oświetlenia wnętrza
|
|
|
mam problem z lampką oświetlającą wnętrze... tą z przodu
jak chce włączyć stałe oświetlenie to prawie zawsze trzeba troche poruszać włącznikiem, albo go jakoś dociskać palcyma... pewno sie styki wyrobiły... chciałem to w domu obadać, ale jak narazie... nie wiem jak ją wyjąć po ściągnięciu tej białej szybki nie widze żadnych śróbek, które by można było odkręcić, a jednak całoć się całkiem nieźle trzyma... to są tylko zatrzaski? bo nie chciałbym wszystkiego rozwalić |
_________________ http://INDIANIE.net & http://MENELE.net |
|
|
|
|
akj3
Pomógł: 26 razy Wiek: 38 Dołączył: 15 Lut 2007 Posty: 1108 Skąd: Orońsko
Województwo: Mazowieckie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 12-05-2008, 13:29
|
|
|
sivo są śrubki w liczbie bodajże 2 lub 4 tylko że tam głęboko... musisz sie dobrze przyjrzeć |
_________________ banda złego |
|
|
|
|
kajuja
Pomógł: 2 razy Wiek: 76 Dołączył: 16 Mar 2008 Posty: 82 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 12-05-2008, 18:25
|
|
|
Witaj sivo
Akurat ze trzy dni temu rozgryzałem u siebię taką niechęć suwaka przełącznika oświetlenia do przesuwania się.
Po ściągnięciu klosza masz po dwa zaczepy po prawej i lewej stronie korpusu (ramki) lampki. Podważać trzeba dwoma wkrętakami (płaskie nieduże) na raz. Najpierw lewą stronę, potem prawą (albo na odwrót) i ramka da się wyciągnąć - wtedy wypiąć wtyczkę i można spokojnie zabrać się do czyszczenia.
Elementem przełączającym jest kulka na sprężynie dociskającej pracująca w plastikowym kanaliku suwaka.
Suwaka nie radzę wyciągać (rozbierać) bo ma krótkie zaczepy i już nie elastyczne - łatwo połamać.
U mnie kulka była bardzo zasyfiona i trochę się uniosły blaszki kontaktowe (mocowane na plastikowe nity - zastąpiłem je śrubkami M3 z nakrętkami po rozwierceniu tych plastikowych nitów). Wszystko to powinno się jakoś dać wyczyścić i nasmarować. Ja rozbierałem suwak (taki strasznie dociekliwy jestem) ale niestety jeden zaczep ułamałem - stąd odradzam.
Niestety nie zrobiłem dokumentacji foto, co ułatwiłoby zrozumienie o czym piszę, ale wierzę, że sobie poradzisz i bez zdjęć.
Pozdrowienia
kajuja |
_________________ Kazimierz, Ford Fusion 1.4 TDCI |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|