|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Oświetlenie wnętrza przy otwarciu tylnych drzwi |
Autor |
Wiadomość |
mikee72
Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 11 Lis 2012 Posty: 584 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 01-04-2016, 22:03 Oświetlenie wnętrza przy otwarciu tylnych drzwi
|
|
|
Taki banalny temat..
dlaczego Tipo rozpoznaje otwarcie konkretnych drzwi (check), ale oświetlenie wnętrza włącza się tylko przy otwarciu którychś z przednich?
Jak otworzy się tylko tylne drzwi to jest ciemno jak w d.. u m..!
Można to jakoś przeprogramować w komputerze? Czy jest jakiś soft do przeprogramowania oświetlenia w aucie?
Na stronie Fiata nie znalazłem działu download ani żadnych sterowników dla mojej wersji?
PS. Oprogramowanie potrzebne dla Tipo w wersji*: procesor główny 1.6ccm z czterema rdzeniami; jeden wątek wtryskowy;
wersja 8 bitowozaworowa (ważne) / pojemność ram: 55 litrów etyliny/ pojemność cache (na bagaż) ok. 350l
*prima aprilis |
|
|
|
|
egon
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 5516 Skąd: Pleszew
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 02-04-2016, 11:22
|
|
|
mikee72, "check" bierze sygnał z czujników w zamkach, natomiast oświetlenie w aucie jest "startowane" ze styczników zamontowanych w progach, których nie ma z tyłu, taki dziwnie trochę, ale cóż oczywiście myslę, ze wystarczy pomyśleć i da sie takowe zamontować z tyłu także
Tu nic nie przeprogramujesz. |
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony
LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa |
|
|
|
|
mikee72
Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 11 Lis 2012 Posty: 584 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 02-04-2016, 11:37
|
|
|
egon, dzięki za info - nie wiedziałem, że w zamkach są jakieś osobne czujniki do check'a
W sumie to faktycznie muszą być, bo przy tylnych drzwiach nie ma tych przełączników z gumową osłonką.
Pewnie, że można zamontować osobną instalację oświetleniową dla drzwi z tyłu - najlepiej z osobną lampką sufitową.
Ale to nie warte zabawy - mam ciekawsze tematy w aucie, za które nie ma czasu się zabrać.. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|