|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
pada bezpiecznik postojówki przód i tył podśw. tabl. i deska |
Autor |
Wiadomość |
Świstak
Pomógł: 16 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 608 Skąd: Zgierz
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 08-02-2009, 01:57 pada bezpiecznik postojówki przód i tył podśw. tabl. i deska
|
|
|
witam, jak w temacie, ostatnio mam taką jazdę że notorycznie pada mi jeden bezpiecznik, cały czas ten sam, od świateł postojowych, i równocześnie zdychają światła postojowe przód/tył podświetlenie blachy tył i deska rozdz. i nie wiem co się dzieje, wcześniej padało mi bezpiecznik od podgrzewania tylnej szyby(czesto żarzyła mi się kontrolka od podgrzewania tej szyby), szybę odłączyłem i nie pada i kontrolka się nie świeci... no ale ten od świateł pada dalej, myślałem że to szyba zwarcie robi. Mam też zastosowany taki myk że połączyłem sobie światła kabelkiem z lewej do prawej i myślałęm że tam zwarcie gdzieś jest... ale nie, wszystkie połączenia zaizolowane jak trzeba no i zgłupiałem, wszystko zaczęło się kiedy przyszła odwilż, niestety nie garażuję auta bo nie mogę puki co.
jak myślicie jaka może być przyczyna ??
dzięki i pozdrawiam |
|
|
|
|
polansky
Pomógł: 20 razy Wiek: 38 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1007 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 08-02-2009, 11:51
|
|
|
Świstak napisał/a: | jak myślicie jaka może być przyczyna ?? |
Wilgoć, wilgoć, wilgoć.
Prawdopodobnie masz gdzieś przetartą wiązkę i jak się zrobiło wilgotniej to następuje tam zwarcie |
_________________ Traktuj innych tak, jak byś chciał żeby Ciebie traktowano
|
|
|
|
|
Świstak
Pomógł: 16 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 608 Skąd: Zgierz
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 08-02-2009, 12:02
|
|
|
że wilgoc to wiem, a jeśli chodzi o tę wiązkę to gdzie są takie nefralgiczne punkty ? gdzie mogę tego szukać ??pierwszy raz mi się to stało jak umyłem Tipola na myjce ręcznej |
|
|
|
|
polansky
Pomógł: 20 razy Wiek: 38 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1007 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 08-02-2009, 12:06
|
|
|
Hmm, ciężko powiedzieć, bo może być przetarta praktycznie wszędzie Zacznij może od miejsc gdzie wiązka przechodzi do kabiny lub jest mocowana (do innej wiązki czy też do karoserii). Choć podejrzewam, że ciężko będzie trafić |
_________________ Traktuj innych tak, jak byś chciał żeby Ciebie traktowano
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|