|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
pomocy!! prawie wszystko padło |
Autor |
Wiadomość |
axel33
witamy nowego
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 28-01-2007, 20:34 pomocy!! prawie wszystko padło
|
|
|
Do dzisiaj nie było problemów,wieczorem chciałem wyjechać i ruszyłem,ujechałem jakieś 100m i się zaczęło,pogasły światła,wszystkie, oprócz cofania i kierunkowskazów,nie działa radio,dmuchawy,awaryjne,centralny zamek,światło wewnątrz,brak podtrzymania zegarka,nie chodzą wycieraczki,spryskiwacz działa,brak sygnału dzwiękowego i to chyba wszystko bezpieczniki sprawdzone
tipo 1.4ie
proszę o jakiekolwiek wskazówki za które z góry dziękuję |
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 28-01-2007, 20:48
|
|
|
Miałem kiedyś podobnie i okazało się, że zaśniedziały był styk zasilania skrzynki bezpieczników. Spróbuj poruszać tym grubym czerwonym przewodem idącym do skrzynki, może na chwilę wrócą "funkcje życiowe"
Naprawa w moim przypadku wymagała wyjęcia skrzynki, rozebrania jej na pół i przeczyszczeniu styku. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
axel33
witamy nowego
|
Wysłany: 29-01-2007, 12:14
|
|
|
Czy ta skrzynka bezpieczników jest rozbieralna?nie styka mi przewód plusowy,to znaczy ta śruba do której przykręca się ten przewód |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 29-01-2007, 12:25
|
|
|
Tak.Skrzynka jest rozbieralna.Ma po bokach zaczepy.W środku jest trzy albo cztery warstwy foli do których są przylutowane wszystkie styki. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 29-01-2007, 13:38
|
|
|
A to nie przypadkiem te zaczepy. Foto z innego postu. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 29-01-2007, 16:36
|
|
|
Te zaczepy trzymają skrzynkę i po ich odkręceniu można odpiąć kable i wyjąć ją z autka.Dopiero w tedy odczepiamy zaczepy boczne i skrzynka się otworzy jak kanapka. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 29-01-2007, 17:25
|
|
|
axel33 napisał/a: | Czy ta skrzynka bezpieczników jest rozbieralna?nie styka mi przewód plusowy,to znaczy ta śruba do której przykręca się ten przewód |
To masz identycznie jak było u mnie, po rozebraniu deski okazało się, że między ścieżką na folii a tą śrubą było pełno "syfu", na szczęścia sama śruba nie jest lutowana do folii tylko skręcana i łatwo to można wyczyścić.
W zasadzie Zielony prawie wszystko napisał, jedynie dodam żeby przy robocie odłączyć klemy z akumulatora i pozaznaczać gdzie która wtyczka ma być wpięta do skrzynki bo można się pogubić. Do rozebrania samej skrzynki wystarczą śrubokręty żadnych specjalnych narzędzi nie potrzeba, oczywiście przy otwieraniu skrzynki należy to robić ostrożnie, żeby nie uszkodzić folii. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
axel33
witamy nowego
|
Wysłany: 31-01-2007, 13:07
|
|
|
Dzięki Wam pomogło otwarłem ją,od środka przeczyściłem,i polutowałem tą śrubę,i narazie wszystko gra.Wielkie dzięki |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|