|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Świruje centralny |
Autor |
Wiadomość |
KJ18
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 28-04-2006, 20:59 Świruje centralny
|
|
|
Witam
W mojej Temperce świruje cetralny zamek. Tzn. : raz udaje mi się otworzyć wszystkie drzwi od strony kierowcy, drugim zaś razem otworzą się tylko same drzwi kierowcy, wtedy da się otworzyć wszystkie drzwi od strony pasażera i na odwrót.
Zaczyna to być irytujące więć proszę o pomoc.
Pozdro |
_________________ TEMPRA 2.0 i.e 91r.
Wtrysk wielopunkt, Gazik |
|
|
|
|
Maciekkr
|
Wysłany: 29-04-2006, 06:33
|
|
|
w tipie miałem tak samo i 2 lata się z tym męczyłem, pewnego pięknego dnia znalazłem kostke poziomą chyba na 4 wtyki w środku koło nadkola od strony kierowcy, styki były zabrudzone i zaśniedziałe wyczyściłem i następne 2 lata zawsze działa |
|
|
|
|
magi-marcin
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Maj 2006 Posty: 323 Skąd: Huta Czechy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 24-05-2006, 13:42
|
|
|
jak kupiłem mojego był problem podobny. mogłem otworzyć wszystkie ale zamknąć tylko moje rozebrałem drzwi wymieniłem siłownik i OK wina była siłownika przy przekręceniu kluczyka na zamknij stycznik wewnątrz nie podawał sygnału do centralki. Drógi tak jak napisałem odrazu i bez problemów. :dance: |
|
|
|
|
april
Pomógł: 1 raz Wiek: 50 Dołączył: 26 Lut 2006 Posty: 23 Skąd: Miedziana Góra
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 26-05-2006, 21:06
|
|
|
Niestety po jakims czasie ze względu na najczęściej otwierane drzwi niedomaga kaseta z zamkiem.Rada jest taka co jak kto ma smykałkę to rozebrac kasetę i dokładnie wszystko wymyc.Uwarzac na mikrostyki.Ja myję denaturatem a potem suszę taką delikatna elektronike.Pozdrawiam |
_________________ PIERWSZA PASJA JEST ENDURO A DRUGA MOJ TIPO
APRILIA RX 125
TIPO 1,9 Tds DGT |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 26-05-2006, 23:57
|
|
|
Ja mam podobny problem w Tipo. Drzwi pasażera po lewej stronie raz załapią a czasem musze rącznie sie grzebać. To samo sie tyczy klapy bagażnika. Mam jeszcze jeden problem. Coraz gorzej luzuje mi sie klamka po stronie kierowcy - nie rozbierałem nigdy boków. Kto wie czy ona jest przykręcona czy na jakieś wtyki? |
|
|
MarcinWrocław
|
Wysłany: 19-06-2006, 09:45
|
|
|
Pytanie - ja mam chyba orginalny zamek cent. i jest taki myk - raz na jakis czas ( zwłaszcza jak jest ciepło...) przy otwieraniu drzwi kierowcy otwiera mi drzi tylne lewe.. A czasami rygluje je a nie otwiera... Natomiast nigdy nie zamyka.. Bo o prawych drzwiach moge zapomnieć.. Tak samo klapa bagażnika. A siłowniki są bo sprawdzałem.. I jesscze jedno spostrzezenie - gdy otwieram auto i wsiadam( nie otwiera niczego innego prócz moich drzwi) to cyka jakiś przekażnik na półce bezpieczników.... I o co chodzi.....????? |
_________________ była.... Temperówka, 92 1.6
była.... Vectra A '95 1.6 + LPG
była Vectra X18XE - nareszcie z klimą!!
C5 FL 2,0 HDI Break Exclusive |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|