|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Wariuje przeciwmgielny. |
Autor |
Wiadomość |
Zoltar
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 23-06-2006, 17:24 Wariuje przeciwmgielny.
|
|
|
Witam , czy ktoś mógłby mi dać "dobrą" rade. TEMPRA 1.6 KAT 92`
Moja awaria charakteryzuje się tym że jak włączam lewy kierunek to wraz z kierunkiem włącza się światło przeciwmgielne zarówno z tyłu jak i na na pulpicie kontrolka światła mruga , z tyłu zaś zamiast palić się kierunek mruga lewe światło stopu , przeciwmgielne też a kierunek lekko się tylko żarzy , natomiast gdy włączam prawy kierunek wszystko jest ok.
Dalej gdy mam włączony lewy kierunek (patrz wyżej) wcisne pedał hamulca to wszystko gaśnie i już wtedy nic nie mruga i nic się nie pali , natomiast jeśli wcisne pedał hamulca bez włączonego lewego kierunku włącza mi się znowu światło przeciwmgielne z tyłu jak i na pulpicie kontrolka się zapala.
Wiem że najlepszym wyjście było by podjechać do elektryka samochodowego ale gdybym sam chciał zaatakować temat to od czego musiał bym zacząć ?
Dodam że sprawdzałem wszystkie bezpieczniki i są ok , wyciągnąłem bezpiecznik przeciwmgielnego światła ale ono i tam mruga jak się włączy kierunek .
Jechałem ostatnio w dość silnej ulewie więc to pewnie od tego , pewnie jakieś zwarcie tylko gdzie szukać ???
Pozdro all. |
|
|
|
|
MiKuS
Pomógł: 6 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 612 Skąd: TcZeW
|
Wysłany: 23-06-2006, 18:36
|
|
|
ja też kiedys mialem cos podobnego (nie pamietam czy akurat przeciwmgielne szalało ale jakies światło )a okazalo sie ze od "zaśniedzenia" zrobiło sie zwarcie na plytkach w lampie po wyczyszczeniu wszystko wrocilo do normy |
_________________ Tipo 1.4 Gaźnik |
|
|
|
|
Zoltar
|
Wysłany: 23-06-2006, 20:59
|
|
|
MiKuS miałeś racje , awaria usunięta punkt dla ciebie + browar. |
|
|
|
|
MiKuS
Pomógł: 6 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 612 Skąd: TcZeW
|
Wysłany: 24-06-2006, 08:11
|
|
|
Zoltar napisał/a: | punkt dla ciebie |
To naciśnij "pomógł" pod moją wiadomością
Pozdro |
_________________ Tipo 1.4 Gaźnik |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|