Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wycieraczki przód
Autor Wiadomość
opiotr 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 07-11-2007, 22:29   Wycieraczki przód

Witam tak dokladam do mojego TIPKA kolejne rzeczy az nagle pojawił sie problem podczas podłaczania ELEKTRONIC CHECK zaraz po wymianie skrzynki bezpieczników zaczeły się dziać dziwne rzeczy z wycieraczkami po właczeniu stacyjki czasami same sie włączą w trybie czasowym po przejechaniu kilku kilometrów wycieraczki działaja w trybie normalnym a po chwili zaczynaja działac w trybie szybkim podkreślam iz dzieję sie to przy połozeniu manetki w pozycji wyłaczonej. Moze ktos mi pomoze gdzie szukac problemu zmieniałem również przekaźniki ale nic z tego. czekam na informacje
     Moneta

Hipo 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 07-11-2007, 22:34   

A sprawdzałeś czy na starej skrzynce wszystko jest OK? bo bardzo możliwe a nawet prawie pewne jest że auta z check mają w inny sposób zrealizowaną obsługe wycieraczek. W Tipku z check mialem tak że czasówka była włączana bezpośrenio tym pierścieniem na manetce, natomiast w wersji bez check czasówka właćzana była manetką i pierścieniem regulowało sie czas przerw pomiedzy kolejnymi cyklami pracy.

JCB 3CX Contraktor

opiotr 

Wysłany: 07-11-2007, 22:38   

tak na starej skrzynce było wszystko OK a właczanie czasówek miałem cały czas za pomoca pokretła. nie wiem czy to zbieg okoliczności czy jakis problem w skrzynce bezpieczników
     Moneta

Hipo 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 07-11-2007, 22:45   

Moim zdaniem po prostu to jest jakaś niezgodność w instalacji.

JCB 3CX Contraktor

opiotr 

Wysłany: 07-11-2007, 22:47   

tylko najdziwniejsze jest to że prędkosci sa rózne najpierw pojedyńcze przetarcia az do stałych szybkich ruchów, nie wiem moze ma znaczenie temeratura wewnątrz, nie wiem polemizuję tutaj ale poczekam moze ktoś przekładał i miał podobny problem

** Dodano: 08-11-2007, 09:55 **
chyba doszedłem do tego co jest przyczyna takiego stanu rzeczy zakupiłem skrzynke bezpieczników na złomie i wykręcałem ja z auta które jakis czas tam juz stało i chyba był słaby styk na przekaźnku czasowym wycieraczek wyciagnąłem kilka razy przerywacz i włozyłem i jest wszystko OK. musze zakupis srodek do połączeń elektrycznych i spryskać całą skrzynkę. Dziękuje za pomoc
     Moneta

dcfan 

Województwo: Pomorskie
Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 15-11-2007, 21:57   

Chwilka...
mam tipo z check, DGT, ojciec ma 1.4 i.e wersja S analog. U niego czasówka jest manetka w dół i pokrętło ustawia 3 czasy odstępu.

U mnie manetki takie same, w górę ręczny pojedynczcy przebieg, 1 w dol martwa cisza, 2 w dol praca ciągła. A pokrętło ma takie samo, te prostokąciki 1, 2 lub 3.
Czyli wychodzi na to, że wersja z checkiem ma tylko 2 odstępy czasu?

** Dodano: 15-11-2007, 21:58 **
przy okazji, które to przekaźniki od czasówki? może macie jakieś foto całej skrzynki bezpieczników z opisem co jest co?

ROMI72 

Województwo: Zachodniopomorskie
Wysłany: 16-11-2007, 16:39   

opcja szukaj byłó już na forum!!
     assistance

Odpowiedz do tematu