|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
brak ogrzewania, pomóżcie PILNE :( |
Autor |
Wiadomość |
grubyy
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 28-09-2014, 14:44 brak ogrzewania, pomóżcie PILNE :(
|
|
|
Witajcie koledzy, bardzo proszę Was o pomoc, a mianowicie mam fiata tipo 1.6 LPG i nie mam ogrzewania, a powoli idzie zima i już są chłodniejsze dni a potrzebne mi jest ogrzewanie ze względu na małe dziecko. Próbowałem z tatem odpowietrzyć, ale po odłączeniu węża powrotnego z nagrzewnicy raz idzie woda raz duża ilość powietrza, czyli doszliśmy do wniosku że jest zapowietrzony. Tylko jak to cholerstwo odpowietrzyć, pół dnia się wojowaliśmy z tym i dalej nic, czasami się odezwało ciepło ale potem już tylko zimno wieje. Przy większych obrotach (tzn. 3500 wzwyż leci ledwo letnie powietrze). Proszę o pomoc. |
_________________ GRUBY
Fiat Tipo 1.6 DGT 89r. |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 28-09-2014, 16:32
|
|
|
Odkręć zbiorniczek wyrównawczy na zimnym silniku i niech auto trochę popracuje. Chyba, że nagrzewnica wyzionęła ducha albo jest zapchana to wtedy nie pomoże. Sprawdź jeszcze termostat, mi padał dwa razy. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
grubyy
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 28-09-2014, 19:11
|
|
|
ale właśnie do powrotu z nagrzewnicy podłączyłem węża i wypuściłem go na zewnątrz to mówie raz szła woda raz poduszka powietrzna, woda miała różną temperaturę gorąca i troche cieplejsza niż letnia.
** Dodano: 29-09-2014, 13:27 **
??
** Dodano: 29-09-2014, 21:07 **
koledzy pomóżcie !! |
_________________ GRUBY
Fiat Tipo 1.6 DGT 89r. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|