Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z ogrzewaniem i nie tylko
Autor Wiadomość
rejchjacek 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 19-03-2012, 09:38   Problem z ogrzewaniem i nie tylko

Witam ostatnio w trasie podczas jazdy padły mi światła nawiew i wycieraczki miałem tylko kierunki i postojówki wydawało mi sie ze to wina przekaźnika a727 12v 465gdyż po otworzeniu go okazało sie że jedna z cześci taka czrna podłóżna pokruszyła sie po chwili przemyśleń na krótko podpiełem wycieraczki dająć mu zasilenie z akumulatora ale wycieraczki działaja tylko na najszybszym biegu i na pojedyńczym tylnia ani rusz i do tego nawiew odpalił ,co do świateł napiecie rzucilem z postojówki i jakos to dziala niema tylko długich wymienilem ten przekaznik cud ze go dostalem ale nic to nie pomaga wycieraczki dzialaja tak jak podpielem na krótko a nawiew dziala dopiero jak wlacze wycieraczki inaczej brzeczy ten nowy przekażnik oco tu chodzi może ktoś mi rzucić jakieś światełko,a co do światel jak zdejme napiecie z postojówki to na wyłączonym silniku sa światla normalne i długie jak odpale silnik sa tylko postojówki dodam iz tipo 1.4 z 1990 roku
PROSZE POMOCY :sciana:

vego21 

Wysłany: 19-03-2012, 19:12   

Według mnie brak masy na silniku\karoserii. Już to przerabiałem... Różne cuda potrafią się dziać.

JAM_BELFEGOR 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 19-03-2012, 19:55   

rejchjacek, Też bym zaczął do sprawdzenia masy, a konkretniej punktów masowych. Może trzeba wymienić główny kabel masowy dla silnika. Punkty masowe masz: najbliżej skrzynki - po jej otworzeniu będzie widać dość sporą ilość kabli (czarnych głównie) zbiegający się w jedno miejsce. Dalej w komorze silnika główny kabel masowy dobrze wymienić na nowy bo to koszt kilku nastu złotych. Dostaniesz w każdym moto, tylko weź stary by długość dobra dobrać. Wyczyść klemy w akumulatorze. Drugi punkt masowy masz na podłużnicy zaraz obok akumulatora. Dalej jest zmasowany silnik. Ostatni punkt masowy znajdziesz w bagażniku z lewej w przy nadkolu. Po zajęciu się masą obleć skrzynkę bezpieczników i popatrz co się przepaliło. Najpierw bezpieczniki, potem przekaźniki wy oglądaj. Szukaj nadpaleń, wyjmuj poruszaj nimi czy coś nie lata luzem w środku. Jak nie pomoże daj znać będziemy dalej mysleć.
     assistance   Moneta

rejchjacek 

Wysłany: 21-03-2012, 17:58   

no tak ale jeżeli była by to masa to raczej wszystko by było do bani ale oki jutro posprawdzam bo dzis juz niedam rady dam znać co i jak

** Dodano: 21-03-2012, 18:01 **
i czemu jak dam plus z akumulatora przez silnik wycieraczek to dziala nawiew i krotki bieg wycieraczek przednich i ostatni najszybszy
a po wlożeniu nowego przekaźnika jak chodzą przednie wycieraczki to można włączyć tylnie

** Dodano: 25-03-2012, 14:17 **
witam ponownie niestety przypuszczenia co do masy nie sprawdziły się.Siedząc już zrezygnowany w tipciu zacząłem bawić się przełącznikiem na manetce do ogrzewania tylniej szyby która czasami działą a czasami nie i jak guziczek się załączył zaczęło wszystko działać nawet światła długie
ale niestety tylko chwilę myślicie żę to tej wina manetki ?? odkryłem też iż stacyjka jest klejona na poksilinę czyli kiedyś komuś się rozpadła a może to stycyjka ? Co o tym sądzicie :sciana: :sciana: :sciana: :roll: :roll: :roll:

Odpowiedz do tematu