|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
System automatycznego ogrzewania (duże zdjęcia) |
Autor |
Wiadomość |
jareq
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 23-05-2005, 08:59 System automatycznego ogrzewania (duże zdjęcia)
|
|
|
W poprzednim wątku napisałem :
"Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie nawiewu. Napiszę od razu że dmuchawę oczyściłem z liści. Zauważyłem, że jak wyłącze nawiew to przez około pól minuty z okolić dmuchawy (schowka) dochodzi odgłos który przypomina szmer pracy jakiegos silniczka. Nie jest to praca dmuchawy, gdyz ta się już na pewno nie kręci (Pisze "na pewno" bo robilem testy z wyjetą dmuchawą i widzialem że ona już nie pracuje a szmer był). Po jakims czasie szmer ten ustaje i wtedy dopiero w kabinie jest cisza. Ale jak wlacze ponownie system regulacji nawiewu to znowu pojawia się ten szmer. Nawet wtedy gdy dmuchwa nie pracuje (nie kręci)."
Znalazłem chwilkę czasu i zająłem się tym problemem. Odkręciłem schowek i udało mi się namierzyć czarną skrzynkę która wydaje te odgłosy. Niestety nie wiem, tylko co to jest i boję się, że może mi się coś zepsuć, bo odłączyłem to urządzenie (jaka przyjemna cisza :-)). I tu mam pytanie do kolegów dużo bardziej znających się niż ja. Co to może być? Porobiłem zdjęcia, które powinny pomóc.
A więc przejdę do opisu. Na zdjęciu poniżej widać kostkę do której jest podpięta "czarna skrzynka". Jest to ta kostka z przewodem niebieskim i brązowym.
A tak przy okazji co to jest za druga kostka (ta z dodatkiami czerwonego i żółtego) która u mnie nie jest do niczego podpięta.
A teraz już zdjęcia pokazujące "czarną skrzynkę" i miejsce jej zamontowania.
Teraz będzie widać, że przewody dochdzące do nieznanego urządzenia, mają inna kolorstykę, niż przewody przy kostce.
Jak widać nie jest to do końca "czarna skrzynka" Znajdują się na niej napisy. Być może one będą pomocne do ustalenia "tożsamości" tego urządzenia? Czy ktoś z kolegów wie co to jest, co mi wydaje takie niepotrzebne szmery? |
_________________ Jarosław Kruk
Fiat Tempra 1.6 i.e. (1993) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|