|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
centralny przy zamykaniu obudzil by umarlego!! |
Autor |
Wiadomość |
bruno_wroc
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 21-02-2008, 23:31 centralny przy zamykaniu obudzil by umarlego!!
|
|
|
mam takie pytanko jak zamykam rygiel to centralny strasznie halasuje i niezamyka drzwi od kierowcy lecz slychac ze cos w tych drzwiach halasuje tak jak by zembatka o zembatke tarla straszny halas az wstyd go zamykac!!! no i jeszcze podczas jazdy drzwi mi sie otwieraja od kierowcy i im bardziej trzasne tym bardziej sie nie zamykaja trzeba je dociagnac i nacisnac rygiel i wtedy mozna bez stresu ze wypadne jechac hehe!! |
_________________ bruno |
|
|
|
|
polansky
Pomógł: 20 razy Wiek: 38 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1007 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 22-02-2008, 07:01
|
|
|
bruno_wroc napisał/a: | slychac ze cos w tych drzwiach halasuje tak jak by zembatka o zembatke tarla |
bruno_wroc napisał/a: | no i jeszcze podczas jazdy drzwi mi sie otwieraja od kierowcy i im bardziej trzasne tym bardziej sie nie zamykaja trzeba je dociagnac i nacisnac rygiel |
Czyli zamek się rozwalił Nie pozostaje Ci nic innego jak rozebrać drzwi, wyciągnąć dziada i go rozbebeszyć lub drugie wyjście, kupić drugi na szrocie i go podmienić |
_________________ Traktuj innych tak, jak byś chciał żeby Ciebie traktowano
|
|
|
|
|
opti
Pomógł: 29 razy Wiek: 41 Dołączył: 10 Kwi 2007 Posty: 1621 Skąd: Podkarpacie
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 22-02-2008, 07:24
|
|
|
polansky napisał/a: | wyciągnąć dziada i go rozbebeszyć |
a co tam rozbebeszysz jak zamek jest caly nitowany.. zabawa z rozwiercaniem bedzie nie oplacalna.. |
_________________ Tipo 1.9TD 90KM Granturismo
Nuova Bravo 1.9 16v mj 190KM Sport |
|
|
|
|
polansky
|
Wysłany: 22-02-2008, 07:43
|
|
|
opti, będzie nieopłacalna, ale wszystko zależy czy komuś się chce bawić czy nie i jakie ceny krzyczą na lokalnych szrotach, bo ja jak usłyszałem 120zł za używkę której i tak nie mieli w tamtej chwili to wolałem rozbebeszyć swój Tyle, że w moim przypadku awaria polegała na usterce w kablach w środku zamka (mnie tylko nie działał centralny).
W przypadku kolegi bruno_wroc prawdopodobnie będzie cały zamek rozwalony skoro nawet nie zamyka drzwi na zaczepie, także raczej polecam rozejrzeć się po szrotach |
|
|
|
|
|
opti
Pomógł: 29 razy Wiek: 41 Dołączył: 10 Kwi 2007 Posty: 1621 Skąd: Podkarpacie
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 22-02-2008, 09:04
|
|
|
no promocyjna cena 120zl.. ja juz wymienialem troche zamkow w tipku, dwa razy przezyl wymiane zamka drzwi kierowcy i raz prawych tez przednich.. ale zamki kupowalem za grosze bo dobre dwa lata temu to bylo i 30zl za zamek placilem, pozniej kupilem chyba cale pudelko zamkow do tipo za 150zl.. i mam na zapasie chyba z 6 jeszcze |
_________________ Tipo 1.9TD 90KM Granturismo
Nuova Bravo 1.9 16v mj 190KM Sport |
|
|
|
|
polansky
|
Wysłany: 22-02-2008, 17:12
|
|
|
opti, właśnie problem był taki, że zamki do wszystkich innych drzwi znalazłem po 39-50zł tylko akurat tego, który potrzebowałem najbardziej nigdzie nie było
Pozostałe zamki ponieważ miałem na podmiankę to się nawet nie bawiłem w rozbieranie, po prostu wykręcałem z drzwi i wkładałem "nowy" |
|
|
|
|
|
ichas
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 24-02-2009, 11:01
|
|
|
ja mam podobny problem... Tylko u mnie wszystkie drzwi są bez problemu zamykane. Jedynie ten hałas mnie dobija...
Czyli wystarczy tylko wymienić siłownik w hałasujących drzwiach, tak? |
_________________ jest VW Passat b4 1.9 TDI sedan igiełka:)
jest Tipo 1.9 D 92r 65KM DGT(elektryka, wspom) idealny gdyby się nie psuł...służy do rozwożenia pizzy:)
było Daewoo Tico - sprzedałem szybciej niż kupiłem... |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 24-02-2009, 11:35
|
|
|
ichas napisał/a: | Czyli wystarczy tylko wymienić siłownik w hałasujących drzwiach, tak? | nie wiem czy wymienisz sam siłownik,bo jest on zintegrowany razem z z reszta zamka... Tak czy tak musisz wyciagnac zamek... |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|