|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Fotele w 2d i regulacja klamek? |
Autor |
Wiadomość |
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 18-03-2007, 12:21 Fotele w 2d i regulacja klamek?
|
|
|
Mam taki problem z klamką (od strony kierowcy), że kiedy ją wciskam to muszę szarpać drzwiami, żeby się otworzyły. Od strony pasażera problemu nie ma. Jest w Tipo jakaś regulacja? Bo ostatnio tak cisnąłem, że sobie kuku na palcu zrobiłem
Po drugie: jak wymontować z foteli przednich w 2 drzwiowym Tipo te plastikowe suwaki to składania oparcia przy wsiadaniu do tyłu. Mam pokrowce, ale na 4 drzwowe i muszę najpierw je zamontować i zrobić odpowiednie otwory. Dzięki i pozdro |
|
|
polansky
Pomógł: 20 razy Wiek: 38 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1007 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 19-03-2007, 21:01
|
|
|
Odnośnie zamka to popuszczasz śruby w zaczepie na słupku i ustawiasz go tak żeby było dobrze, a potem dokręcasz.
Co do foteli to nie wiem, bo nie miałem okazji przyglądać się 2 drzwiowemu Tipkowi. |
_________________ Traktuj innych tak, jak byś chciał żeby Ciebie traktowano
|
|
|
|
|
EASYKATO
Pomógł: 3 razy Wiek: 101 Dołączył: 13 Kwi 2006 Posty: 353 Skąd: Bielany Wrocławskie
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 21-03-2007, 12:19 Re: Fotele w 2d i regulacja klamek?
|
|
|
mrk69 napisał/a: | .......Po drugie: jak wymontować z foteli przednich w 2 drzwiowym Tipo te plastikowe suwaki to składania oparcia przy wsiadaniu do tyłu. Mam pokrowce, ale na 4 drzwowe i muszę najpierw je zamontować i zrobić odpowiednie otwory. Dzięki i pozdro |
sam uchwyt(suwak) trzeba wyciągnąć - używając sporo siły ale z wyczuciem żeby nadawał się do ponownego montażu
natomiast ramka uchwytu jest przykręcona na dwa wkrety
widoczne po zdjęciu uchwytu (suwaka)
|
_________________ Sedicivalvole 3d '93
(Wytrzymał już ze mną 20 lat) |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 31-03-2007, 15:15
|
|
|
Dzisiaj próbowałem to zrobić ale lipa. Śruby da się odkręcić bez wyciągania suwaka, bo on idzie w tej swojej szynie, a śruby są nad i pod nim. Ciągnąłem go, ale z racji tego, że nie chciałem go urwać dałem sobie spokój. Co do klamek to też nic, bo zamek łapie dobrze, tylko zewnętrzna klamka nie chce otwierać (od wewnątrz działa dobrze). Podlałem dzisiaj WD 40 i minimlnie lepiej, ale to pewnie kwestia rozebrania drzwi i regulacji tej oto klamki, bo kiedy próbowałem "na sucho" ręką zamykać tą zapadkę w drzwiach to po ciągnięciu wewnętrznej sama odskakiwała, jednak po naciśnięciu przycisku na zewnątrz zostawała w miejscu |
|
|
akj3
Pomógł: 26 razy Wiek: 38 Dołączył: 15 Lut 2007 Posty: 1108 Skąd: Orońsko
Województwo: Mazowieckie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 31-03-2007, 16:08
|
|
|
Wiesz jak ja to rozwiązałem? Miałem to samo co Ty. Nie wiem czy jest jakaś regulacja tego przycisku w klamce ale ja rozkręciłem drzwi, i na tą dźwignie zamka, na którą naciska przycisk nałożyłem taką wygiętą blachę aluminiową i przykręciłem jedną śrubką. Teraz jest tak że przycisk po prostu nie musi wchodzić tak głęboko żeby wcisnąć dźwignię. Jak rozbierzesz drzwi to zobaczysz o co mi chodzi. Może jest i jakaś regulacja tego całego ustrojstwa ale ja niczego takiego nie zauważyłem więc zrobiłem po swojemu. I działa. |
_________________ banda złego |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|